Lovernj: Mnogo će mi nedostajati Partizan

Izvor: Press, 24.Jun.2014, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovernj: Mnogo će mi nedostajati Partizan

Lovernj će karijeru nastaviti u ruskom Himkiju, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.
U emotivnom pismu reprezentativac Francuske poručio je da je istovremeno presrećan zbog osvojene 13. uzastopne titule, ali i tužan jer napušta Partizan.
"Odnos i ljubav prema klubu prevazilaze okvire naroda, grada i države. Shvatio sam da je Partizan jedna velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << porodica i biti deo nje me čini ispunjenim. Od trenutka od kada me je Dule postavio za kapitena, i posebno posle utakmice protiv Cedevite, osećao sam jednu dodatnu i veliku odgovornost. Da nismo osvojili titulu, ne verujem da bih imao snage da napustim klub, barem do prve sledeće titule", navodi se u pismu Lovernja.
On je zahvalio stručnom štabu Partizana na čelu sa Vujoševićem, koji mu je dao šansu i omogućio da postane reprezentativac Francuske sa kojom je prošlog leta osvojio titulu prvaka Evrope."Hvala vam što ste verovali u mene, radili sa mnom, nadgradili ono što sam doneo iz svoje kuće i iz Francuske, na ličnom i profesionalnom nivou, što ste mi pokazali šta su ljubav, strast i posvećenost i napravili od mene čoveka. Prvi put u istoriji, jedan klub van Francuske doveo je tri mlada Francuza i radi sa njima, sa ljubavi i pažnjom kakvu nigde i nikada nisam doživeo, i jako sam ponosan na to. Nikada se nismo osetili nikako drugačije nego kao deo porodice", istakao je novi krilni centar Himkija.
Lovernj je rekao da se u Beogradu i Srbiji osećao kao kod kuće, a poseban deo pisma posvetio je navijačima Partizana.
"Hvala vam za svaki sekund buke od koje se ježi koža i od koje se ne oseća umor ili bol, za sve nezaboravne trenutke. Nikada ništa slično nisam osetio. Nastavite da nosite ekipu i da je podržavate u dobru i u zlu. Veliki naklon za sve navijače, za svu decu koja su sa nama skakala posle utakmica, za malu Maru, za sve devojke, žene i ljude u odelima koji u transu skaču i prave od Pionira najluđu dvoranu na svetu".

Lovernj je potvrdio da je, poput drugih igrača, oprostio klubu deo duga.
"Istina je da smo primili mali broj plata od početka sezone i istina je da sam odlučio da oprostim deo duga, kao i neki drugi bivši igrači i kapiteni. Odluku sam doneo sam, i saopštio je klubu. Ovo govorim javno, a ne zbog jeftinog samoreklamiranja, koje ne podnosim, nego zbog nastavka jačanja odnosa i ljubavi svih nas prema klubu", poručio je Lovernj.
Na kraju 23-godišnji košarkaš poželeo je Partizanu da "ostane veliki i silan i da nikada ne prestane da sanja".
"Dani slave će se nastaviti i na ovom i na evropskom nivou. Pre, tokom i posle toga, biće i teških trenutaka, kriza i manjka para, ali sve to je samo jačanje karaktera i duha, što je uslov za sve. Ti si moja ljubav prava, moja krv, moja kuća i porodica. Naši putevi će se ponovo sresti. Mnogo ćete mi nedostajati i mnogo vas volim", navodi se između ostalog u Lovernjovom pismu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.