Lovernj: Medalja za porodicu i za porodicu u Partizanu, navijam za Srbiju!

Izvor: Blic, 13.Sep.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovernj: Medalja za porodicu i za porodicu u Partizanu, navijam za Srbiju!

Košarkaški reprezentativac Francuske Žofre Lovernj posvetio je bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva svojoj porodici i "svojoj porodici u Partizanu".

Dosadašnji igrač Partizana osvojio je sa Francuskom treće mesto posle pobede nad Litvanijom 95:92.

"Medalju posvećujem porodici i mojoj porodici u Partizanu. Još jednom hvala saigračima i treneru iz Partizana, kao i iz reprezentacije. Uradili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo sjajan posao, nije bilo lako. U nedelju navijam za Srbiju", rekao je Lovernj novinarima posle meča.

Francuska je izgubila od Srbije u dramatičnom meču, koji je odlučen u poslednjim sekundama, a već danas su igrači morali da se bore za medalje.

"Posle utakmice smo imali doping kontrolu, ostali smo do dva-tri ujutru, nije bilo lako da spavamo posle toga. A danas pritisak zbog utakmice. Nismo mnogo spavali. Bilo je malo čudno, ali pobedili smo, tako da je okej", rekao je Lovernj.

U sportu se nekada kaže da je bolje osvojiti bronzanu medalju nego srebrnu, jer se takmičenje završava pobedom.

"Možda sam sad srećniji jer smo završili pobedom, ali za 10 godina ću možda reći da sam hteo srebro. U ovom trenutku, bolje bronza, za 10 godina ne. Ali, medalja je medalja", rekao je Lovernj.

Francuski reprezentativac je u Partizan došao krajem 2012. godine i izborio poziv u nacionalni tim, sa kojim je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniju 2013. godine, iako nije mnogo igrao.

"Igrao sam više ove godine, i mislim prilično dobro. Nisam u polufinalu toliko igrao, ali to je trenerova odluka i tu nemam šta da kažem. Igram više, igrao sam bolje, osvojili smo medalju i jako sam radostan. Naravno da mi znači što sam imao veću ulogu sada", rekao je Lovernj.

"Pre dolaska u Partizan nisam bio popularan u Francuskoj, niko me nije poznavao, nisam bio blizu reprezentacije. Posle šest meseci sam pozvan u reprezentaciju, iako nisam mnogo igrao. Posle još godinu dana sam se našao u prvom timu... Nadam se da ćemo moći da ostanemo da gledamo finale", rekao je Lovernj.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.