Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše vesti iz tabora Partizana...

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegova ekipa želi da pobedi Hapoel u predstojećoj utakmicu u Evrokupu kako bi ostala u trci za plasman u drugu fazu, ali da neće biti tragedija ako se to ne dogodi.

Nije tragedija ako Partizan ne prođe u drugi krug Evrokupa: Duško Vujošević

"Mi želimo da pobedimo i ostanemo u trci za plasman u drugi krug. Polako sklapamo tim, plašim se da ne bude suviše polako, ali još je na vreme da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se ekipa izbori za svoje ciljeve", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Košarkaši Partizana sutra od 18 časova u hali Pionir igraju protiv Hapoela iz Jerusalima, utakmicu osmog kola Grupe E u Istočnoj konferenciji Evrokupa.

"Voleo bih da prođemo u drugi krug... Zapali smo u tešku grupu zbog glupih kriterijuma i bodovanja, pa podele na Istočnu i Zapadnu konferenciju. Ali, ako ne prođemo, neće biti tragedija", rekao je Vujošević.

Trener srpskog šampiona istakao je da je ekipa u teškoj situaciji zbog povrede Eda Murića, koji će odsustvovati četiri nedelje.

"Povreda Murića je ozbiljnija nego što se mislilo juče. Moraće da pauzira četiri nedelje, dve nedelje strogog mirovanja, a dve nedelje vraćanja u ekipu. To je za nas veliki gubitak. Taman što se vratio Dragan Milosavljević, ispao je Murić", rekao je on.

Vujošević je naveo da će sutra u timu biti kapiten Dragan Milosavljević, koji je odsustvovao devet meseci zbog teške povrede kolena i da je Saša Pavlović dobio licencu, ali da neće biti u ekipi.

"Očekujem težak meč, oni su nas u Jerusalimu pobedili u poslednjim

sekundama. Igraćemo bez Murića, ali najbitnije je da dobijemo, zbog

plasmana u drugi krug. Pred svaku utakmicu postoji trema, a kamoli

posle pauze od devet meseci. Trebaće vremena da uđem u formu, dobro

se osećam, mogu da pomognem", rekao je Milosavljević.

"Milosavljević se dobro oporavio, ali potrebno je vreme da se vrati u formu u kakvoj je bio pre povrede. Pavlović je na lekarskim pregledima i on je značajno pojačanje za nas. Želeli smo da se vrati, on je želeo da se vrati, to se poklopilo sa željom navijača što je idealno. Neće biti u timu, sačekao bih da obavi nekoliko

treninga", rekao je on.

"Ni Saša ni Dragan nisu spasioci, ekipa se kompletira. Potrebno je dovesti plejmejkera", istakao je Vujošević.

Govoreći o Hapoelu, Vujošević je rekao da je to skup tim, koji je pravljen da prođe kvalifikacije u Evroligi. Obe ekipe imaju skor od po jedne pobede i šest poraza, a Hapoel je u prvom krugu takmičenja pobedio Partizan u Jerusalimu.

"I za njih je ova utakmica eliminiaciona. Oni na jedan način igraju u prvenstvu, a na drugi u Evrokupu. Na osnovu sastava, njihove ambicije nisu da takmičenje završe u prvom krugu", rekao je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.