Loš AEK pobedio još lošiji Partizan

Izvor: MVP.rs, 24.Nov.2016, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loš AEK pobedio još lošiji Partizan

Slabo izdanje Beograđana.

Delovalo je da je posle pobede u Zadru u ABA ligi Partizan NIS povratio samopouzdanje i formu sa početka sezone. Ali, suprotno je dokazala ekipa AEK-a, koja je bila manje loš rival u duelu sa crno-belima, koje je na domaćem terenu nadigrala u šestom kolu Lige šampiona. Konačan rezultat je bio 91:81.

Kako je Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << igrao u prvom poluvremenu, na kraju istog je imao i dobar rezultat. Crno-beli nisu loše počeli, iako su dopustili domaćima da steknu dominaciju u skoku. Prva petorka se dobro borila sa AEK-om, čak je i vodila. Ali, kako je ušla rezervna, sve je krenulo nizbrdo. Neverovatne stvari su radili Beograđani: imali su očajan izbor faulova, pogrešna dodavanja prvom do sebe, nesporazumi prilikom napadačkih kretnji... Sve je izgledalo ispod nivoa jednog evropskog klupskog takmičenja.

Na sreću po crno-bele, Partizan je protiv sebe imao jednostranu ekipu kakva je AEK. Grci su skoro neprestano šutirali trojke, koje su pogađali u niskom procentu. Ali, prevagu i vođstvo posle 20 minuta igre su imali zahvaljujući ofanzivnom skoku i letargičnosti košarkaša Partizana (42:33).

Treći period je dao nadu crno-belima da mogu da dođu do preokreta. Iako su veoma loše počeli i dozvolili Atinjanima da dostignu maksimalno vođstvo, oni su uspeli da se oporave i priđu na svega dva poena zaostatka. Sjajnu rolu je pružio Vanja Marinković, koji je u većini slučajeva izmišljao poene.

Ali, kako je dobra igra Partizana došla, tako je i otišla. AEK je počeo da forsira igru protiv Miloša Koprivice, koga su izdvojili kao najslabiju kariku u odbrani. Grci su 10 poena razlike stekli tako što su većinu poena dali preko centra gostiju. Vilijem Hečer se zatim razigrao, ali bilo je kasno. Na svaki njegov koš, AEK je ili poentirao ili je Partizan napravio jednu od nepojmljivih grešaka za evropski rang takmičenja. Igra je ponovo zaličila na onu iz prvog poluvremena. Ofanzivni skokovi i trojke Grka, te greške Srba.

Majkl Dikson se istakao u pobedničkom timu sa 15 poena i četiri asistencije, dok je Dušan Šakota ubacio 19 poena (3/4 za tri). U Partizanu je zapažen bio Stefan Birčević sa 12 poena i 11 skokova. Vilijem Hečer je postigao 18 poena, a Vanja Marinković 13.

Ovo je bio treći poraz Partizana NIS, a posle šest odigranih kola ima polovičan učinak. U narednom kolu će crno-beli će dočekati Dinamo Sasari.

AEK - Partizan NIS 91:81 (22:14, 20:19, 22:29, 27:19)

Dvorana: "OAKA"; Gledalaca: 4.000; Sudije: Maestre, Horozov, Čebišev.

AEK: Ukić 7 (6as), Šakota 19, Vasilijadis 16, Milošević 10 (4sk), Dikson 15 (4as), Larencakis 2, Folker (6sk), Ivanović 3, Mavroidis 10, Skulidas, Vilijams 9. Trener: Jure Zdovc

Partizan NIS: Robinson 7, Ratkovica 10 (7as), Vrabac 2, Marinković 13, Tanasković, Birčević 12 (11sk), Koprivica 5, Andrić 5, Hečer 18, Pot, Karahodžić 3 (5sk), Luković 6. Trener: Aleksandar Džikić

(foto: Basketball Champions League)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.