Lorbek o DV: Nećemo preko medija

Izvor: B92, 28.Mar.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lorbek o DV: Nećemo preko medija

Predsednik ABA lige Radovan Lorbek rekao je da razume pritisak posle optužbi trenera Partizana Duška Vujoševića na račun čelnika regionalnog takmičenja.

Vujošević je u petak rekao da su čelnici ABA lige nisu sposobni da vode to takmičenje. Iskusni strateg je istakao nezadovoljstvo načinom na koji se delegiraju sudije, kao i ogranizacijom mečeva, navodeći za primer Podgoricu.

U maniru ABA >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lige nikada nije bilo da sa svojim klubovima i njihovim članovima razgovara preko medija, tako da ni ovoga puta nećemo praviti izuzetak. Svesni smo da se približava plej-of i da on sa sobom, zbog velike važnosti, donosi i veliki pritisak. Takođe, potpuno razumemo da ta tenzija zna da dovede i do ishitrenih reakcija. Ali, sigurno da rukovodstvo ABA lige neće pasti pod njihov uticaj i na bilo koji način uticati da se pokvari ambijent u kome će biti odigran plej-of, kao i užitak koji očekujemo da nam donesu mečevi koji slede i koji će biti kruna 14. sezone ABA lige“, naglasio je Lorbek.

Lorbek je posebno istakao da niko ne može da sumnja u integritet i stručnost službenih lica ABA lige.

U našoj organizaciji imamo najbolje arbitre Evrolige, možemo slobodno da kažemo i u svetu. Oni u svojim rukama imaju mnogo velikih utakmica, ’fajnal-forova’, svetskih i evropskih polufinala i finala. Tako da nema nikakve dileme po pitanju njihovog kvaliteta da iznesu mečeve plej-ofa. Bez obzira na veličinu uloga i pritiske“, istakao je Lorbek.

Na kraju izlaganja, Lorbek je apelovao na aktere plej-ofa da takođe urade sve što je do njih kako bi interes košarke bio na prvom mestu.

Ponavljam, potpuno razumemo pritisak sa kojima se klubovi suočavaju. ABA liga će učiniti sve što je do nje da organizacija bude na najvišem mogućem nivou u skladu sa ulogom i značajem plej-ofa. Ali, klubovi takođe imaju svoj deo odgovornosti. Na kraju krajeva, svi smo svesni da samo dva kluba mogu da prođu u finale i da šampion može da bude samo jedan“, naglasio je Lorbek.

U polufinalu ABA lige sastaće se Crvena zvezda i Partizan, odnosno Budućnost i Cedevita, a polufinalne serije startuju 14. aprila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lorbek odgovorio Vujoševiću: ABA liga ima najbolje sudije na svetu!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2015

Trener Partizana, Duško Vujošević, imao je mnogo zamerki na delegiranje sudija u ABA ligi, kao i na suđenje na utakmici između Budućnosti i Partizana....Nakon reakcije Duška Vujoševića, šefa stručnog štaba Partizana NIS, nekoliko dana posle meča poslednjeg kola u Podgorici, Radovan Lorbek predsednik...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.