Liga šampiona pusti san?

Izvor: Press, 16.Maj.2010, 05:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona pusti san?

Partizan kvalifikacije za elitno takmičenje počinje sredinom jula, i to iz 2. kola. Zbog loših rezultata minulih sezona i malog koeficijenta crno-belima se ne daju velike šanse da ponove uspeh iz 2003. godine
Fudbaleri Partizana biće povlašćeni prilikom žreba za drugu i treću rundu kvalifikacija za 56. ligu šampiona, ali se uprkos tome čini da elitno klupsko takmičenje nije bilo dalje za crno-bele u poslednjih sedam godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ekipa iz Humske 1 izgubila je ove sezone mnogo bodova, pa će zbog znatno slabijeg koeficijenta sigurno biti među nepovlašćenim ekipama u poslednjem, četvrtom krugu kvalifikacija.

Rezultati ostvareni prethodne dve sezone u Ligi UEFA i Ligi Evrope ne daju za pravo Partizanu da gaji iluzije pred doigravanje za najkvalitetnije klupsko takmičenje na Starom kontinentu. Pohod na Ligu šampiona crno-beli su prošle sezone počeli s klupskim koeficijentom od 23.050 poena, dok će u žreb leta ove godine poneti mršavih 13.800 bodova. Preciznije, klub iz Humske neće više imati privilegije zbog rezultata ostvarenog u sezoni 2004/05, kada su puleni Vladimira Vermezovića dočekali proleće u Kupu UEFA.
Partizan će biti favorit u drugom kolu kvalifikacija, gde je prošle sezone ostvario istorijsku pobedu protiv velškog Rila (8:0). Nema sumnje da bi i ovog puta po meri bio neki od potencijalnih rivala s Ostrva poput Nju Sejntsa (Vels) ili Linfilda (Sev. Irska). Prethodnih sezona crno-beli su priželjkivali da ne putuju krajem juna daleko od Beograda, i sada bi žreb mogao da im za protivnika podari neki tim iz okruženja: bosanski Željezničar, makedonsku Renovu ili crnogorski Rudar iz Pljevalja.
Bohemijans dobrodošao
Međutim, trener crno-belih Aleksandar Stanojević baš bi voleo da izbegne mečeve u komšiluku.
- Ne bih želeo da se sastanemo sa ekipama iz okruženja, ali videćemo šta će biti, pošto žreb ne zavisi od nas niti od naših želja. Kada lista bude konačna, znaćemo i profile potencijalnih protivnika, odnosno kako bi trebalo da igramo protiv svakog od njih - kaže Stanojević.
Velika očekivanja upotpunjena pomalo bahatim izjavama o plasmanu u Ligu šampiona obila su se o glavu crno-belima prošle godine, kada su potcenjivački dočekali okršaje s Apoelom u trećem krugu kvalifikacija. Ispostavilo se da su skromni i iskusni Kiprani još u prvom meču obezbedili prolaz dalje, a kasnije i plasman u Ligu šampiona.

Ove sezone pulene Aleksandra Stanojevića u toj fazi sačekaće rivali za izbegavanje poput moldavskog Šerifa, slovačke Žiline, kiparske Omonije, beloruskog Batea ili Švedskog AIK-a. Nema sumnje da bi u Humskoj 1 ovog momenta potpisali da u toj fazi odmere snage s irskim Bohemijansom ili litvanskim Ekranasom.
Jokanović želeo siromašne
Poslednji krug u ovom momentu morao bi da bude zabranjena tema na Topčiderskom brdu. Samim plasmanom u plej-of bio bi automatski obezbeđen najmanje direktan prohod u Ligu Evrope. Ako već Partizan i stigne do ove runde, sve će biti moguće u dva meča, ali će već do tada crno-beli pokazati da li su uopšte kadri za velika dela.
Čelnici Partizana morali bi ove godine da se ugledaju na Slavišu Jokanovića i njegovu skromnost u izjavama i očekivanjima. Mladi stručnjak prošlog leta, uprkos opštoj euforiji, a svestan težine zadatka koji ga je očekivao, šaljivo je o žrebu rekao: „Dajte nam neke povređene i bez para!"

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.