Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2021, 14:48

Liga konferencije: Kome šta treba pred poslednjih 90 minuta grupne faze?

Partizan odlučuje o svojoj sudbini, maleni Bode zasad ispred Rome, Union mora da dobije Slaviju u Berlinu

LASK iz Linca, Gent, AZ Alkmar, Fajenord, Kopenhagen i Ren obezbedili su prva mesta u svojim grupama Lige konferencije, dok je Makabi iz Tel Aviva siguran drugi pred poslednjih 90 minuta premijernog UEFA takmičenja.

GRUPA A – LASK obezbedio prvo mesto

Tim iz Linca je siguran lider Grupe A. Ima bolji međusobni skor i tri boda više od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Makabija iz Tel Aviva. Izraelski vicešampion je siguran na drugoj poziciji, dok Helsinki i Alaškert danas završavaju takmičenje u Evropi.

GRUPA A

18.45: (1,45) LASK (4,80) Helsinki (7,75)

18.45: (7,25) Alaškert Makabi (4,50) Tel Aviv (1,50)

GRUPA B – Gent u osmini finala, Partizanu fali bod u Humskoj

Belgijski Gent je kolo pre kraja overio prvo mesto i plasman među 16 najboljih ekipa u trećerangiranom evropskom takmičenju. Partizan je razočarao u Estoniji protiv Flore (0:1), ali ima drugu meč loptu pred svojim navijačima u Humskoj. Crno-belima treba remi protiv kiparskog Anortozisa za drugo mesto i duel sa trećeplasiranim timom iz Luige Evrope.

Izabanici trenera Aleksandra Stanojevića pobedili su Ostrvljane sa 2:0 u prvom meču pogocima Meniga i Gomeša.

GRUPA B

18.45: (1,30) Gent (6,00) Flora (11,0)

18.45: (1,35) Partizan (5,30) Anortozis (10,00)

GRUPA C – Ko će na pol-poziciju – Bode ili Roma

Četa Žozea Murinja se bori za čelo tabele sa norveškim šampionom Bode Glimtom. Skandinavci imaju bod više pred poslednje kolo. Vučica mora da pobedi u Sofiji CSKA, ali i da ukrajinska Zorija ne izgubi u Zaporožju od Bodea. Sredinom septembra na Olimpiku, Roma je demolirala bugarske Armejce sa 5:1.

Bugarski predstavnik je izgubio sve šanse da prezimi u Evropi, ubedljivo je poslednji sa samo bodom. Roma je obezbedila bar drugo mesto u Grupi C Lige konferencije.

GRUPA C

18.45: (7,00) CSKA Sofija (4,60) Roma (1,50)

18.45: (4,20) Zorija (3,50) Bode Glimt (1,88)

GRUPA D – Randers ili Jablonec?

Az Alkmar je siguran u osmini finala Lige konferencije, dok će danski Randers i češki Jablonec da odluče o drugoj poziciji. Randers ima bod više, ali i teži zadatak, gostovanje lideru u Alkmaru, dok Jablonec ide na noge najgoroj ekipi u Grupu D Klužu. Rumunski šampion je osvojio samo bod u prethodnih pet kola.

Randers i Jablonec imaju isti međeusobni skor, oba puta je bilo 2:2. Jablonec može s bodom da bude drugi ako Skandinavci izgube sa dva gola razlike u Holandiji.

GRUPA D

18.45: (2,25) AZ Alkmar (3,50) Randers (3,35)

18.45: (2,40) Kluž (3,30) Jablonec (3,00)

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

-----------------------------------------------

GRUPA E – Slavija juri bod u Berlinu

Fajenord je obezbedio prvo mesto u Grupi E Lige konferencije i direktan plasman u osminu finala. Za drugo mesto i baraž bore se Union Berlin i Slavija iz Praga. Češki velikan ima bod više, pa nemački tim mora da pobedi na svom terenu ako želi da prezimi u Evropi. U prvom meču u Pragu, Slavija je pobedila tim iz prestonice Nemačke sa 3:1. Union je ove sezone u Berlinu dobio Makabi iz Haife sa 3:0, a poražen je od Fajenorda sa 2:1. Slavija je izgubila na oba gostovanja u grupnoj fazi Lige Evrope, u Haifi i Roterdamu.

GRUPE E

21.00: (1,65) Fajenord (4,00) Makabi Haifa (5,90)

21.00: (1,90) Union Berlin (3,60) Slavija Prag (4,40)

GRUPA F – PAOK ima lak zadatak, ali zavisi od Kopenhagena

Danski Kopenhagen je bezbiržan na prvom mestu. Slovan iz Bratislave i PAOK u posldnje kolo ulaze sa osam bodova. Slovački šampion je u boljem položaju jer ima bolji međusobni skor od solunskih crno-belih, ali tim sa stadiona Tumba ima zicer pred svojima navijačima protiv Linkolna. PAOK ne bi trebalo da ima problema da upiše tri boda, ali mora da čeka bar remi Slovana u Kopengahenu. Ekipu iz Bratislave trijumf na Parkenu sigurno vodi u narednu rundu trećerangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta.

GRUPA F

21.00: (2,30) Kopenhagen (3,50) Slovan B. (3,25)

21.00: (1,03) PAOK (18,0) Linkoln (40,0)

GRUPA G – Ren u osmini finala, šta će biti sa Pevcima?

Ren je osigurao prvo mesto, a nedoumica je nastala zbog odloženom meča Totenhem – Ren. Pevci imau zaražene igra virusom korona. Vitese ima isti broj bodova kao i tim Antonijha Kontea. UEFA još nije donela rešenje, ali je logično da se utakmica registruje sa 3:0 u korist francuskog tima, pa će tim iz Arnema verovatno prezimeti u Evropi. Holandski tim ima bolji međusobni skor od Totenhema.

GRUPA G

21.00: (1,15) Vitese (10,0) Mura (18,0)

Odloženo: Totenhem – Ren

GRUPA H – Odluka u Bazelu

Bazel i Karabag odlučuju ko će biti prvi, a ko drugi. Omonija i Kairat nemaju nikakve šanse. U prvom meču u Azerbejdžanu nije bilo golova u duelu Karabaga i Bazela. Gosti će se plasirati u osminu finala s prvog mesta ako u Švajcarskoj odigraju remi s postignutim golovima. Ako bude 0:0 onda bi Bazel išao dalje jer ima postignut gol više na kontu.

GRUPA H

21.00: (1,95) Bazel (3,60) Karabag (4,20)

21.00: (2,30) Omonija (3,40) Kairat (3,35)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.