Lazović za MONDO: Borićemo se, bez osvrtanja

Izvor: Mondo, 05.Apr.2013, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazović za MONDO: Borićemo se, bez osvrtanja

Posle dva uzastopna remija Partizana u Superligi, as Crvene zvezde žali što učinak ekipe ovog proleća nije bio stoprocentan. "I ovako nema predaje, voleo bih da do derbija razlika bude još manja".

Abiola Dauda.

On je pokupio naslove u sredu uveče i četvrtak ujutru zbog dva lepa gola i asistencije u pobedi fudbalera Crvene zvezde nad Hajdukom iz Kule (3:0) u vanrednom, 21. kolu Jelen Superlige.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Samo zbog toga, možda i nezasluženo, u drugom planu ostao je Darko Lazović.

Zvezdin brzonogi dribler odigrao i konkretno (postigao gol) i lepo za oko. Podsetio je navijače na ono što može, ali odbio u razgovoru za MONDO da hvali sebe i, za razliku od trenutka kada je igrao ispod očekivanja i kada nije imao nikakav problem da bude samokritičan.

"Jeste, odigrao sam dobru utakmicu, ali ne volim to da doživljavam kao lični uspeh. Istina je samo ta da smo Dauda i ja iskočili u trenutku kada je cela ekipa odigrala dobro, opušteno, nadahnuto... Ko zna kako bi sve to izgledalo da, kao i nekoliko puta ovog proleća, nismo bili na svom nivou", skromno je Lazović odgovorio na pohvale za nastup.

"Mogu samo da pohvalim celu ekipu, jer smo u sredu odigrali možda i najbolju utakmicu ovog proleća. Tome nam je pomogao rani gol u prvom poluvremenu, posle čega je sve bilo lakše. Delovali smo dosta sigurnije s loptom i, što je možda i najvažnije, drugi put zaredom dobili utakmicu bez primljenog gola. To nam je svima podiglo samopouzdanje, jer kao da osećamo da se vraćamo u formu koju smo u jednom trenutku negde izgubili", dodao je.

Da li je Dauda za nastup zaslužio pohvale?

"Sigurno! I čestitam mu, dobar je igrač definitivno. Ali, moram da kažem da pored njega imamo još mnogo dobrih rešenja u napadu. Dok je bio standardan, Mudri je bio prvi strelac lige, sada je na drugom mestu, dao je deset golova, a ne treba zaboraviti ni dva mlada napadača koja imamo, Ožega i Mihu. Od njih mnogo očekujem u budućnosti i tvrdim da će Zvezda s njima imati uspeha", setio se Lazović i igrača koji su trenutno u drugom planu: Ognjena Mudrinskog, Ognjena Ožegovića i Stefana Mihajlovića.

Sa strane gledano, delovali ste znatno opuštenije na terenu. Kako to objašnjavaš? U kojoj meri vam je novi trener Rikardo Sa Pintu u tome pomogao?

"Nisam siguran da je samo do promene trenera, jer nam je i Sale (Aleksandar Janković prim. aut) o tome pričao, da bi trebalo da budemo opušteni, da verujemo u sebe i da će onda sve doći na svoje. Iz ovog ugla mi se čini da je Sale više verovao u ekipu od nas samih. Nisam siguran šta je razlog, ali novi trener uspeo je da napravi pomak u tom smislu i iskreno verujem da možemo mnogo bolje, već u narednoj utakmici, u Smederevu".

Da li ti je iz ove perspektive žao što je taj pomak došao tek kada je Partizan stekao 11 bodova prednosti i kad ste u prva četiri kola ovog proleća ispustili četiri boda? Igrom slučaja, sada ste na sedam bodova zaostatka, ali hipotetički šampionska trka uoči 22. kola mogla je da bude znatno neizvesnija...

"Potpuno si u pravu. Nama je najviše žao što u ovom trenutku nemamo manju razliku za Partizanom, naročito kad smo videli da su vezali dva remija. Ali, šta da radimo? Nećemo se osvrtati, ima još mnogo da se igra i daćemo sve od sebe da ostvarimo svaku pobedu do kraja šampionata, pa ćemo videti... Iz ovog ugla ne deluje da imamo mnogo šansi da ih stignemo, ali ko zna. Dok ima i teoretskih izgleda, borićemo se", poručio je Lazović i nadovezao se:

"Uostalom, kada igraš za Crvenu zvezdu potpuno je nebitno kakve su ti šanse uoči naredne utakmice - moraš da ideš na pobedu".

Ukoliko se ispostavi nemogućim lov na titulu posle "minus 11", da li bi nova uzastopna pobeda u "večitom derbiju" bar malo popravila stvari i raspoloženje u klubu i među igračima?

"Titula ne može da se poredi ni sa čim i sigurno nećemo razmišljati već sada u stilu - hajde bar da dobijemo derbi... I sa i bez pobede u derbiju ostao bi veliki žal ako bismo ostali bez titule. A i rano je da mislimo na derbi. Kada dođe vreme za to, sigurno da ćemo imati puno samopouzdanja jer smo dobili četiri u nizu. Najviše bih voleo da do tada zaređamo pobede i dodatno smanjimo razliku, pa da igramo i za titulu i za derbi. Zato je najbolje da sada razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici".

Jedno pitanje Lazoviću nije bilo potrebno postaviti, odgovor je izašao spontano iz mladog fudbalera...

"Ja bih samo hteo na kraju da se zahvalim navijačima. Njih mi je najviše žao i često se loše osećam kada vidim kakvu nam podršku pružaju, a znam da im je teško. Pet godina nismo osvojili titulu, zaostajemo 11 bodova za Partizanom i njih dođe 15, 20 hiljada. To nema niko i to nas sve obavezuje da nastavimo da se borimo, pa šta bude... Ali biće mi jako žao ako se dogodi da na kraju ni oni, ni mi, ne proslavimo titulu", zaključio je Lazović.

Čačanin rođen 15. decembra 1990. godine ove sezone odigrao je 19 utakmica, postigao tri gola i zabeležio pet asistencija u crveno-belom dresu. U proškol je na 27 mečeva stigao do sedam golova i šest asistencija. Ukupno, a u Zvezdi je od 2009. godine, na 92 utakmice zabeležio je 16 golova i 22 asistencije.

Ukoliko bude igrao svaku utakmicu do kraja Superlige, u pretposlednjem kolu zabeležio bi jubilarni 100. nastup. Da li će na broju 100 ili 101 ostati, biće poznato u letnjem prelaznom roku.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.