Lazar Ćirković za MONDO: Kakav debi!

Izvor: Mondo, 19.Sep.2014, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazar Ćirković za MONDO: Kakav debi!

Novi štoper Partizana Lazar Ćirković debitovao za novi klub baš protiv Totenhema. Kaže da lepšu stvar nije mogao da dosanja. Pročitajte šta je još rekao za MONDO.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

"Ćirković je odigrao odlično. Na ovakvim utakmicama se postaje igrač", pohvalio je kapiten Partizana Saša Ilić mladog štopera Lazara Ćirkovića koji je debitovao za crno-bele u pravoj fudbalskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poslastici - prvom meču Lige Evrope protiv londonskog Totenhema u četvrtak uveče u Beogradu.

Trener Partizana Marko Nikolić napravio je, ispostaviće se, sjajan taktički manevar. Ćirkovića je upario sa Vojislavom Stankovićem u štoperskom tandemu, a Branka Ilića je stavio u poziciji u zadnjem veznom redu. Hrabar i odličan potez Partizanovog kormilara.

Kada je Branislav Trajković napravio glupost protiv Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dobivši crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača, a potom je stavljen i na transfer-listu, zadnja linija Partizanovog tima bila je okrnjena. Pojavila se mogućnost tokom letnjeg prelaznog roka da i Stanković napusti Humsku, pa je angažovan Lazar Ćirković, koga je Nikolić učio i u Radu.

Iako Ćirković nije došao potpuno spreman, jer je samo individualno trenirao, Nikolić ga je ubacio u vatru protiv kvalitetnog protivnika, rivala koji je uvaženi i ugledni član Premijer lige i koji se uvek bori za vrh.

Bingo! O Ćirkoviću se danas mnogo priča i mnogi ga hvale.

"Svi kažu da sam odigrao dobro... šta da kažem, nisam mogao da zamislim lepši debi, pred našim navijačima, punim stadionom, protiv ekipe kao što je Totenhem. Ostvarili smo dobar rezultat, pa je zadovoljstvo još veće i kompletnije", rekao je Ćirković za MONDO.

On kaže da mu je jedino žao što nije ostao do kraja utakmice na terenu (u 68. minutu ga je zamenio Saša Marković).

"Hteo sam, ali nisam mogao. Ova pauza je ostavila traga, nisam bio sa ekipom na pripremama, ali i ovako je dobro", dodaje mladi štoper.

Da li si uspeo da odspavaš malo?

"Iskreno, nisam mnogo spavao. Posle svake utakmice treba mi vremena da mi se sve slegne, a pogotovo posle ovakve. A i telefon mi se usijao od poziva rodbine, prijatelja... Prvi su mi čestitali članovi porodice i, naravno, devojka... Ali, sve ovo treba brzo da se zaboravi, danas je novi dan, nove obaveze...", kaže sa osmehom.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Da li si bio iznenađen kada ti je trener saopštio da ćeš igrati i kako si reagovao?

"Pripremali smo utakmicu nekoliko dana unazad i šef mi je nagovestio mogućnost da ću igrati, pa sam se i ja tako pripremao, 'pripremao sam glavu'. Iskren da budem jedva sam čekao da istrčim na teren, tremu uopšte nisam osećao", rekao je Ćirković.

Da li te je Totenhem igrao onako kako ste očekivali i kakvi su bili protivnici na terenu?

"Mislim da su nas malo potcenili, nije došla nekolicina standardnih igrača... Međutim, i bez njih to je vrlo kvalitetna ekipa, svako zna šta treba da radi u svakom trenutku, gde mu je mesto. Iskren da budem, više smo očekivali od njihovog špica Kejna, koji osim one prečke, nije pravio neke veće probleme nama u odbrani", odgovorio je mladi štoper.

Kažu mnogi da je Partizan dobio štopera na duži period...

"Ja se nadam da je tako!", uzvraća , opet sa osmehom, Lazar Ćirković.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.