Lalatović: Partizan pod pritiskom; Stanojević: Nema popravnog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 14:23

Lalatović: Partizan pod pritiskom; Stanojević: Nema popravnog

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović ocenio je danas da bi za Partizan veliki hendikep bio da drugu godinu zaredom ostane bez trofeja, stoga da je pritisak na crno-belima u predstojećem okršaju polufinala Kupa Srbije.

"Partizan će sigurno pokušati da spasi sezonu ulaskom u finale i zbog toga je veći pritisak na njihovoj strani. Mi smo ih pobedili prošle godine u finalu i da ostanu i drugu godinu bez trofeja, to bi za Partizan bio veliki hendikep. Oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nas pobedili u prvenstvu 2:0 i to treba da bude naš motiv da damo 120 odsto svojih mogućnosti i da im pariramo kako znamo i umemo, pogotovo na našem 'Karađorđu'", rekao je Lalatović.

Novosadska "Stara dama" u sredu od 19.05 ugostiće Partizan, što je ujedno i repriza prošlogodišnjeg finala, u kom je Vojvodina slavila posle boljeg izvođenja penala.

"Partizan ima jako dobre igrače, odlično pokrivaju prostor, igraju duboko, imaju svoje šablone i akcije. Partizan igra u odličnoj formi od dolaska Aleksandra Stanojevića, na dvadesetak utakmica imaju samo jedan poraz u derbiju u kom su odigrali jako dobro prvo poluvreme. Prednost Partizana, baš kao i Crvene zvezde u odnosu na ostale timove su kvalitetni stranci. Oni donose dodatni kvalitet, brzi su, imaju dobru završnicu, kada pogledate kakvi inostrani igrači igraju za Partizan i za Crvenu zvezdu, jasno je zbog čega su ispred ostalih", ocenio je trener Novosađana.

Lalatović je dodao da je šteta na tribinama neće biti navijača, kao što je bio slučaj u prošlogodišnjem finalu u Nišu.

Trener Vojvodine rekao je i da će izvesti najjači sastav, pošto se u tim vratio i Nikola Drinčić.

On je za kraj istakao da se slaže sa Draganom Stojkovićem kada je u pitanju nova Superliga Evrope, a usput je njemu i reprezentaciji Srbije poželeo sreću na putu ka Svetskom prvenstvu.

"Ovom prilikom želim da čestitam Draganu Stojkoviću na rezultatima na prve tri utakmice sa našom reprezentacijom. On je veliko osveženje za naš fudbal što je pokazao odmah po svom dolasku. Želim i Piksiju i našoj reprezentaciji da se plasiraju na Svetsko prvenstvo i da se, ako je to moguće, vrate sa medaljom. Pročitao sam Piksijevu izjavu o Superligi Evrope o kojoj se priča ovih dana i složio bih se sa njim da se fudbal ne igra samo za bogate i ne podržavam ligu od 12 najbogatijih klubova. Razumem i njihove potrebe da imaju još više novca, ali apsolutno sam na strani trenutnog sistema takmičenja", zaključio je Lalatović.

Stanojević: Nema kalkulisanja, ni popravnog

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da je njegov tim spreman za sve scenarije na meču protiv Vojvodine u polufinalu Kupa Srbije, koji se igra sutra od 19.05 sati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

"Igramo polufinale na jednu utakmicu, svi znamo šta ona donosi. Uvek je moguće da ode i u jednom i drugom pravcu. Nema kalkulisanja, jer nema popravnog. Idemo spremni i nadam se dobrom rezultatu", rekao je Stanojević na vidoe konferenciji pred meč.

Trener crno-belih rekao je da zna u kom će sastavu ekipa istrčati na stadion "Karađorđe", kao i da zasad nije poznato da li će Sejdbua Suma putovati u Novi Sad, zbog problema sa mišićem.

Stanojević je istakao da će očekuje drugačiji duel od onog u Sueprligi, kada je njegov tim slavio 2:0.

"Razlika je ogromna između Kupa i prvenstva, ovde nemate popravni. Teško je kontrolisati utakmicu u Kupu. Mislim da će biti drugačije, biće mnogo više energije i naboja. Sigurno je da će biti motivisani, igra se polufinale Kupa. Neumesno je da se mešam u unutrašnje stvari. Mi smo spremni, već dugo igramo u dobrom ritmu. Mislim da će biti dobra utakmica, pravo polufinale", rekao je Stanojević i osvrnuo se i na trenera Nenada Lalatovića, koji zna kako da pripremi ekipu za duele sa Partizanom.

"On je dobar motivator, ali ja njega gledam kao ozbiljnog trenera koji pravi rezultate. On dobro čita protivnika, prilagođava igru u odnosu na rivala. Poštujem to što on radi, a sve te stvari sada su sekundarne".

Stanojević je upitan koliko bi Partizanu značilo eventualno osvajanje Kupa, s obzirom na to da prethodne sezone nije osvojeni nijedan trofej.

"Mi kao veliki klub imamo obavezu rezultata, na kraju ćemo pričati o svemu tome. Značila bi nam pobeda i mogućnost za borbu za trofej. Ne opterećujemo se, pripremao se kao i za svaku utakmicu", rekao je Stanojević i dodao da već zna ko će šutirati penale, ako do njih dođe.

"Vežbali smo penale, pripremili smo se za sve scenarije. Znamo ko će biti izvođači, ali ne znamo u kom će pravcu ići utakmica".

Jedno od pitanja za Stanojevića bilo je da izneo svoj stav o formiranju evropske Superlige.

"Ne bih ja tu pričao, ima ljudi koji se bave time. Mišljenja sam kao 99 posto fudbalskog sveta, naravno da se protivimo toj ideju. To su i neke tržišne stvari na koje mi ne možemo da utičemo", zaključio je Stanojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lalatović: Partizan pod pritiskom jer želi da spasi sezonu

Izvor: RTS, 20.Apr.2021

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović ocenio je da bi za Partizan veliki hendikep bio da drugu godinu zaredom ostane bez trofeja, stoga da je pritisak na crno-belima u predstojećem okršaju polufinala Kupa Srbije. Duel je na programu u sredu od 19.05. . "Partizan će...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.