LŠ: Partizan kreće iz Ludvigsburga

Izvor: B92, 19.Okt.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Partizan kreće iz Ludvigsburga

Svoju premijeru u FIBA Ligi šampiona od 20 časova imaće Partizan NIS koji gostuje ekipi Ludvigsburga u Nemačkoj.

Prvog dana novoformiranog takmičenja, drugi srpski predstavnik u takmičenju FIBA, Mega Leks poražen je na domaćem terenu od Avelina iz Italije (84:70).

Trener crno-belih Aleksandar Džikić rekao je da će njegova ekipa morati da bude koncentrisana svih 40 minuta ukoliko želi da upiše pobedu na startu takmičenja.

"Igraćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv tima koji je veoma dobro izbalansiran, tima koji je selektiran da igra agresivno u odbrani, s velikim brojem situacija u kojima je potrebno brzo reagovati, dok su u napadu opasni na 'low post' pozicijama uz nekoliko dobrih šutera, nekoliko igrača koji pokrivaju više pozicija i nekoliko veoma talentovanih igrača koji igraju dobro u odlučujućim trenucima", rekao je Džikić.

S druge strane, trener ekipe koja u svom sastavu ima šest Amerikanaca i jednog Finca, Džon Patrik kaže da njegovu ekipu čeka težak zadatak, ali i da je ovo avantura za Ludvigsbrug.

"Partizan je veliko ime. Svi su slušali priče o atmosferi u Beogradu ili su videli snimke. Sa protivnicima kao što su atinski AEK; Bešiktaš, Sasari i Partizan, imamo vrhunske klubove sa mnogo talentovanih igrača. Čeka nas težak zadatak, ali je ovo i avantura za nas", rekao je Patrik.

Duel u Ludvigsburgu počinje od 20 časova, a u preostalim susretima grupe E AEK je u Atini bio bolji od Solnoka 92:49, Bešiktaš je kao gost porazio Šarloa 92:75, dok je Dinamo Sasari savladao Zjelonu Goru 74:70.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.