LŠ: Partizan do prve pobede, poraz Vojvodine

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Nov.2011, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Partizan do prve pobede, poraz Vojvodine

Partizan Rajfajzen – Eger 9:6 (4:2, 2:0, 2:3, 1:1)
Bazen: Banjica. Gledalaca: 800. Sudije: Paleti (Italija), Korizna (Poljska). Igrač više: Partizan 10 (6), Eger 9 (2). Peterci: Partizan 2 (1), Eger 1 (1).
PARTIZAN: Soro (12 odbrana), Dedović 1, Mandić, Korolija, Aleksić 1, Šuranji, Ćuk 2, Radović 2, Čučković, Mitrović >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 2, Vujasinović 1, Vukićević, Živojinović. Trener: Stevanović.
EGER: Seči (7 odbrana), Đerice, Batori 1, Graham, Hošnjanski, Kovač 1, Naganuma, Varga 1, Seman 1, Binder, Mezei 1, Bunšuh, Biroš. Trener: Gerendaš.
Počeo je Parni valjak da melje i na evropskoj sceni. Prva tri boda u Ligi šampiona upisao je zahvaljujući kvalitetnoj igri protiv nimalo naivnog Egera.
Poveli su gosti sa 1:0 i 2:1, a od tada se igralo po notama šampiona Evrope. Sjajno su crno–beli u napadu znali da iskoriste isključena Egera. Šest puta su u prve dve četvrtine izborili igrača više, a pet puta su takve situacije završavali golom.
Na drugoj strani Eger nije bio bezopasan u napadu, ali crno–beli su se solidno branili. Bilo je i grešaka, ali da one ne budu kobne potrudio se odlični golman Slobodan Soro. Petnaest minuta se nije tresla mreža crno–belih a prvi gol posle vođstva od 2:1 Eger je dao sredinom treće četvrtine kada je smanjio na 6:3. Međutim ubrzo je Partizan otišao na 8:3 i tada je već bilo izvesno kako će se sve završiti.
Mada u završnici ove deonice Eger je uspeo da poremeti ritam Partizana smanjio na 8:5. Ipak, pad u igri crno–belih nije dugo trajao, popustili su, odigrali u poslednjoj četvrtini nešto slabije nego u prethodne tri ali dovoljno dobro da sačuvaju pobedu.
Stevanović: Izdržali pritisak
Trener crno–belih Uroš Stevanović je posle meča prokomentarisao:
Pred ovu utakmicu je postojala tenzija, postojao je imperativ pobede, ali i ova nova ekipa je pokazala da može da se nosi sa tim teretom. Vidi se napredak u igri, ali može još bolje pre svega u odbrani. Igrali smo previše plitko ispred svog gola. Verujem da će iz meča u meč biti još bolje.
Jug – Vojvodina 9:6 (3:1, 3:1, 1:1, 2:3)
Bazen u Gružu. Gledalaca 1.000. Sudije: Rodrigez (Španija), Konstandinis (Grčka). Igrač više: Jug 12 (5) , Vojvodina 9 (3). Peterci: Jug 1 (1), Vojvodina 1 (1).
JUG: Vićan, Vranješ, Sutić, Janović 3, Joković, Pavlović, Marković 2, Bušlje, Karač, Dobud, Macan, Obradović 4, Goreta.
VOJVODINA: Marinković, Bosančić, Rouč 1, Vuksanović, Miličić, Vapenski 1, Ovuka, Ranđić 1, Ubović 1, Basara 1, Cukić, M. Mitrović 1.
Vojvodina je pretrpela i drugi poraz u B grupi Lige šampiona. Durbovački Jug je opravdao ulogu favorita i savladao mladi sastav Novosađana sa 9:6.
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.