LEGENDARNI ĐERĐA NAPLJUVAO HRVATE: Nikada neću oprostiti Zadru! Dotakao se i Obradovića i uspeha Partizana

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 09:49

LEGENDARNI ĐERĐA "NAPLJUVAO" HRVATE: Nikada neću oprostiti Zadru! Dotakao se i Obradovića i uspeha Partizana

Ogorčen i više ne prati košarku.

Legenda zadarske i evropske košarke nekada Josip, sada Đuzepe, Pino Đerđa (85) očigledno je ljut na sva dešavanja u njegovom gradu i državi i to ne krije.

- Ne dolazim na utakmice, jer imam indicija da se nikada nisam niti bavio košarkom, kao i da nikada nisam ni igrao za KK Zadar! Nisam kompetentan davati izjave pred važnu utakmicu kao što je Zadar-Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Pino, i nastavio:

- Razlog što se Partizan plasirao u Top 8 Evrolige je taj, što je njihov trener Željko Obradović još iz onog vremena kada je Jugoslavija u svetu uvek bila na samom vrhu. Isto tako, jugoslovenska košarka je bila ponos svih Jugoslovena. Moram istaći, da je košarka nekada bila najbolji hrvatski sport, na ponos Hrvatske, dok danas, nažalost, nismo ni na nivou Kosova i Albanije! U Hrvatskoj se ne igra košarka, već kokošarka! Hrvatska liga, to su redikuli (ljudi kojim se svi rugaju prim.aut.), naša košarka je smešna. Deset godina ne idemo na Svetska prvenstva, nismo se plasirali na Olimpijske igre, ma o čemu mi govorimo, i to trideset godina! Josip Sesar novi selektor? Ma nabrojite mi ko sve ovih godina nije vodio reprezentaciju Hrvatske. HKS-u ja nisam važan, ali niti oni meni - iskren je Đerđa, te govori kako nekima nikada neće oprostiti.

- Budžet klubova nema uopšte veze, ili znaš košarku, ili ne. U vreme kada smo mi igrali u životu nisam primio novac od KK Zadar, niti jedan cent nisam dobio, nikada! Dobio sam samo uvrede, vređanja i ništa drugo. Nema veze što Partizan ima ogroman budžet i novac. Jedan Real Madrid je imao pet Amerikanaca koji su imali velike, ogromne novce, pa smo ih isto pobeđivali. Novac znači nešto, ali kvalitet je ipak važnija. Jugoslavija je više od dvadeset godina uvek bila prva, druga ili treća na svetu. Evo ja sam 1994. godine s Hrvatskom kao selektor osvojio medalju, bronzu na SP, i to sa samo jednim porazom. I što su mi napravili, popljuvali su me i vređali. Nikada neću oprostiti KK Zadru, ali niti Gradu Zadru koji je vlasnik Kluba. Na primer, kada Posedarje dobije neku utakmicu pripreme im vatromet, a meni nisu niti dobar dan rekli, nego samo pljuju - ogorčen je Đerđa i za kraj osvrnuo i na rezultate KK Zadra ove sezone.

- Ne može to biti dobar posao kada imaš jedanaest pobeda i petnaest poraza. Na primer, koliku platu imaju igrači Zadra, a koliku igrači Šibenke, i onda Zadar izgubi od njih, i šta sada? I jedni i drugi igraju košarku, o čemu mi pričamo - zaključio je Pino Đerđa.

Verovatno je i delom ljut što njegov sin nije izabran za selektora Hrvatske iako je javnost bila da Dario preuzme selekciju. To svakako zaslužio vodeći Belgiju, ali očigledno da je jako prezime presudilo da mu se ne dozvoli da dođe na čelo reprezentacije, čije prokletstvo ne osvajanja medalja datira od trenutka kada su 1995. svojevoljno napustili podijum. Zli jezici kažu da je to i zbog njihovog albanskog porekla, ali to je već van dometa sporta, pa o tome ne treba raspravljati.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.