Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEGENDA PARTIZANA: Učešće Zvezde u Evroligi je dobro za srpsku košarku, crno-beli nemaju plan

I dalje nije poznato u kojim evropskim takmičenjima će srpski košarkaški klubovi igrati od naredne sezone, ali uveliko se polemiše šta bi bilo kad bi bilo.

Naime, sve glasnije se šapuće da će Crvena zvezda bez obzira na plasman u ABA ligi mogla da postane deo elitnog evroligaškog društva, a nekadašnji košarkaš Partizana Goran Grbović ne vidi ništa sporno u tome.
– U odnosu na ostale konkurente za dobijanje pozivnice, Zvezda ima mnogo prednosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Nebojša Čović radi dobro svoj posao po tom pitanju, mogu da ponude plan i finansijsku stabilnost za naredne godine i učešce Zvezde uopšte nije nerealno, a i dobro je za srpsku košarku, tvrdi Grbović.
Kada je u pitanju Partizan njegove reči se neće dopasti navijačima ovog kluba.
Partizan će se sam uništiti. Nema plana, nema novca i crno-beli sada spadaju u donji dom. Veliki klub postaće amaterski, bez dlake na jeziku Grbović kaže u intervjuu za Alo.
Dodaje da istorija i osvojeni trofeji nemaju vrednost u sadašnjem vremenu, ali i da je sramota što je Partizan ostao bez šansi za Evroligu.
– U modernom sportu postoji samo sadašnjost. Trofeji i bogata istorija kluba samo su zapisani negde, ali ništa ne vrede, tako da je s neke strane sramota što Partizan nema šanse. Evroliga je definitivno postala takmičenje bogatih i tu Partizan nema šta da traži. Nisu nas gledali ni kada smo ostvarivali odlične rezultate, pa neće ni sada, objašnjava popularni Grba.
Partizanu ostaje šansa u Ligi šampiona koju planira da oformi FIBA i u kojoj bi igrala 32 evropska kluba za koje ne bi bilo mesta u Evroligi.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.