LEGENDA CRNO-BELIH ISKRENA: Mirotićev nedolazak poremetio klub, Željko je spasao Partizan da ne propadne

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2023, 12:32

LEGENDA CRNO-BELIH ISKRENA: Mirotićev nedolazak poremetio klub, Željko je spasao Partizan da ne propadne

Želi dobre odnose najvećih rivala.

Član čuvene generacije Partizana koja je donela prvu titulu 1976. godine, Bora Beravs govorio je o predstojećem večitom derbiju i stanju u crno-belom klubu.

- I Partizan i Zvezda imaju evropski rejting, koji bi trebalo da podižu na što viši nivo. Pre svega da se njihovi odnosi više ne zatežu, nego da se poprave. Da igrači i uprave van terena budu prijatelji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sada između njih vlada veliki jaz, što nije dobro - rekao je Beravs.

- Uoči derbija mogu da kažem da je trenutak specifičan, jer su oba tima startovala nešto lošije. I to povećava draž, koja inače prati sve mečeve večitih rivala. Biće sigurno utakmica puna naboja, moja želja je da gledamo dobru košarku i da pobedi Partizan. S druge strane i Crvena zvezda ima dobar tim, odlične igrače, koji se još nisu uklopili u željenu celinu, ali imaju kvalitet. Biće teško u četvrtak, očekujem neizvestan i uzbudljiv meč.

Partizan i Crvena zvezda su u novu sezoni Evrolige ušli sa tri poraza i jednom pobedom, ali Beravs smatra da će forma doći kasnije.

- Za to je potrebno vreme. U tome je prednost Partizana bila i prošle godine što je Željko Obradović od dobrih pojedinaca postepeno pravio i napravio odličnu ekipu, koja je stigla na prag fajnal fora. Željko je to majstorski odradio, a šta drugo očekivati od stručnjaka njegovog kalibra. Velika je stvar što je Željko u Partizanu u kontinuitetu, sada već treću sezonu i što radi na miru i ima punu slobodu. On je definitivno spasao Partizan, da nije došao mislim da bi klub propao - smatra bivši as crno-belih.

- Očigledno je da su letos bazirali koncepciju na Nikoli Mirotiću, već se znalo ko bi njegovim dolaskom još bio angažovan od igrača, a ko bi ostao iz prošlogodišnjeg sastava. Mislim da je nedolazak Mirotića poremetio planove i koncepciju Partizana, škripi na pozicijama pleja i centra, ali sada se čekaju preostala pojačanja i biće potrebno vreme da se uigraju. Naravno, Željko Obradović je majstor da sve to uklopi. Kod njega svi igrači individualno i timski napreduju, što je veliki benefit.

Veruje da je Partizanu i Zvezdi mesto da budu stalni učesnici Evrolige.

- Želim sve najbolje i Partizanu i Zvezdi. Kada bi i jedni i drugi dobili vajld kartu za učešće verujem da bi se smanjila tenzija između večitih rivala. Mislim da je upravo ta konkurencija za stalno članstvo u Evroligi doprinela povećanju tenzije i netrpeljivosti, što nije dobro - kaže Beravs.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.