LE: Desetkovani Partizan nemoćan pred Baskima

Izvor: BanjalukaLive.com, 22.Okt.2015, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Desetkovani Partizan nemoćan pred Baskima

Aktuelni šampion Srbije poražen je u trećem kolu grupne faze Lige Evrope od strane Atletik Bilbaa rezultatom 0:2 (0:1) ali će i pored neuspjeha zadržati dobre šanse za plasman u dalji tok takmičenja usljed trijumfa Augsburga nad AZ Alkmarom. Već u uvodnim minutima susreta postalo je jasno da se Ljubinko Drulović opredijelio na nešto povučeniju igru svog tima koji je bio spreman da žrtvuje posjed lopte ne bi li sačuvao gol i ugrozio protivnički iz nekog kontranapada. Atletik je tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << prvih 45 minuta konstantno držao loptu u posjedu, dok su crno-bijeli tek nakon primljenog gola krenuli nešto otvorenije i odlučnije ka protivničkoj polovini. Vodeći pogodak za Atletik postigao je Raul Garsija udarcem glavom u 32. minutu a samo zahvaljujući sjajnom Živku Živkoviću prednost gostujućeg sastava nije duplirana. Pored postignutog gola Baski su imali sjajne prilike preko Susaete, Ečeite, Adurica i Vilijamsa ali je kod tri od četiri pokušaja navedenih igrača sjajno intervenisao golman crno-bijelih, dok je udarac Vilijamsa završio tik pored stative. Jedini udarac ka golu u prvom dijelu susreta Partizan je imao u 42. minutu kada je tukao Andrija Živković ali je lopta završila visoko preko prečke. Ništa bolja situacija kada je igra Partizana u pitanju nije viđena ni u drugom dijelu susreta iako je Brazilac Fabrisio uzburkao strasti na tribinama udarcem u 55. minutu koji je završio pola metra pored leijve stative gola gostujeće ekipe. Mnogo bolje prilike za postizanje gola ponovo su imali gosti iz Baskije ali je, kao i u prvom poluvremenu, Živko Živković bio taj koji je Partizan održavao u igri svojim sjajnim odbranama. Dva puta je tokom drugog poluvremena golman crno-bijelih uspio da zaustavi sjajne udarce Benjata Ečaberije ali je sjajni vezista Atletika na kraju iz slobodnog udarca uspeo da pogodi mrežu Partizana i stavi tačku na trijumf gostujućeg sastava. (Sportske.net)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Živković: "Bili smo bojažljivi"

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2015

Najbolji pojedinac u redovima Partizana u duelu sa Atletik Bilbaoom Živko Živković poručio je da su njegovi saigrači ušli previše bojažljivo u susret trećeg kola grupne faze Lige Evrope sa Baskima...Aktuelni šampion Srbije poražen je u Humskoj od Atletik Bilbaoa u okviru trećeg kola grupne...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.