LE: Augsburg - Partizan 1-3 (KRAJ) (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2015, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Augsburg - Partizan 1-3 (KRAJ) (video)

Šou Andrije Živkovića u Augsburgu, Partizan slavio 3:1! Crno-beli posle trećeg gola ostali bez isključenog Subića.

Rival crno-belima je nemački Augsburg, koji je u prvom kolu i pored vođstva od 1:0, poražen u Bilbau sa ubedljivih 3:1.

Partizan večeras nastupa bez povređenog kapitena Saše Ilića, koga nema ni na klupi.

Augsburg: Hic, Verhag, Kalsen-Braker (Trohovski od 75.), Jon-ho, Fojlner (Maks od 46.), Bajer, Ko, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Halil Altintop, Dong-von, Matavž (Esvejn od 46.), Bobadilja.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Balažic (Ostojić od 46.), Fabrisio, Subić, Brašanac, Babović, A. Živković, Jevtović, Stevanović, Oumaru (Božinov od 20.).

Glavni arbitar ovog meča je Rumun Aleksandru Tudor.

Moramo podsetiti da je večerašnji meč imao zaista prelepu uvertiru, Partizan i njegovi navijači su dočekani kao da su u svojoj kući i Augsburg zaista zaslužuje sve pohvale za gostoprimstvo.

Augsburgova WWA Arena nije ispiunjena do poslednjeg mesta, ali su domaći navijači napravili lepu koreografiju pred početak utakmice.

PRVO POLUVREME

Domaćin je od starta krenuo ofanzivno, i već posle dvadesetak sekundi videli smo i prvi udarac ka golu crno-belih, šutirao je Matavž sa nekih 17 metara, ali je Živko Živković dobro intervenisao.

Nova briga za Partizan je žuti karton za Marka Jevtovića posle samo četiri minuta igre, a vezista crno-belih je četiri minuta kasnije imao još jedan neoprezni start na sredini terena. Srećom bez kartona...

Partizan na večerašnjem meču ima i podršku grupe svojih navijača, (tu je i jedan specijalni gost) ,koji su za sada glasniji od domaćih, a na terenu ekipa Zorana Milinkovića se oslobodila početnog pritiska.

Sve do 13. minuta, kada su crno-beli imali mnogo sreće! Bobadilja je u dva navrata opasno ugrozio gol Partizana, ali su oba puta njegovi šutevi izblokirani. Posebno je bio opasan drugi pokušaj, kada je potpuno neometan šutirao sa nekih osam metara, ali je lopta pogodila Subića ispred gol linije.

Usledila je opasna kontra Partizana i prva velika prilika za crno-bele, koju nije uspeo da iskoristi Alen Stevanović. Fudbaler Partizana je šutirao iskosa sa leve strane, ali je golman Hic ''skratio ugao'' i izbio loptu u korner. Ostaje 0-0.

U 18. minutu novi obećavajući napad crno-belih preko Alena Stevanovića, ali je na kraju loše uputio loptu ka Oumaruu. A da sve bude gore, Oumaru se uhvatio za mišić desne noge i posle ukazane pomioći jasno je da će trener Milinković morati da izvrši prvu izmenu.

Na terenu je od 20. minuta Valeri Božinov, a Brašanac u tim trenucima pravi prekršaj na ivici kaznenog prostora! Slobodan udarac za domaće izveo je Bobadilja, ali srećom po Partizan, lopta je prohujala iznad prečke.

Partizan ponovo potisnut na svoju polovinu, Bobadilja pravi ubedljivo najviše problema odbrani crno-belih.

U 28. minutu novi udarac Bobadilje, snažno je šutirao sa 18 metara, Živković je odbranio, da bi minut kasnije i Matavž opasno pripretio, ali lopta završava tik pored desne stative Partizanovog gola.

A onda kazna za domaće na drugoj strani - Andrija Živković u svom stilu - 0:1! Brza akcija Partizana, Babović je poslao odličnu loptu za Živkovića na desnoj strani, a mladi vezista crno-belih se oslobodio svog čuvara i sa ivice kaznenog prostora poslao je snažan i veoma precizan udarac. Lopta završava u ''maloj mreži''!

Živkovićev gol možete da pogledate OVDE.

Bliži se kraj prvog poluvremena, Partizan za sada uspešno održava stečenu minimalnu prednost, ali je domaćin i dalje opasniji.

Nova stopostotna prilika za Bobadilju viđena je u 41. minutu. Akcija domaćih tekla je po levoj strani, Bobadilja je bez problema primio loptu u ''srcu'' kaznenog prostora, snažno šutirao, ali lopta, srećom, odlazi iznad prečke Živkovićevog gola!

Na samom kraju prvog dela igre, pokušao je i Fojlner sa preko 25 metara, ali je i njegov udarac završio iznad prečke. Ostalo je 0-1 posle prvog poluvremena.

DRUGO POLUVREME

Nova prinudna izmena u Partizanu na početku drugog poluvremena. Povređenog Balažica zamenio je Miloš Ostojić na poziciji štopera.

I tek što je počelo drugo poluvreme, nova velika prilika za Augsburg. Maks je odlično probio po levoj strani, još bolje centrirao za Esvejna, ali Živković izbija loptu u korner.

I Maks i Esvejn su u igru ušli od početka drugog poluvremena, umesto Fojlnera i Matavža.

Minut kasnije i Bobadilja ponovo preti, ali crno-beli su se ponovo odbranili. Ostaje 0-1.

Partizan se zatim oslobodio pritiska i u 52. minutu je izveo odličnu akciju, ali Brašanac loše prima loptu na ivici kaznenog prostora i prilika je propala.

Ali, samo minut kasnije, korner za Partizan i lopta je u mreži golmana Hica - Autogol Dong vona - 0:2!

Ne predaje se domaćin, Bobadilja je ponovo uspeo da se nađe u odličnoj prilici, izbio je sam ispred Živkovića, koji je istrčao na vreme i uz pomoć Ostojića otklonio opasnost.

Ipak, ofanziva Augsburga je domaćima donela rezultat u 57. minutu. Odlična akcija po levoj strani, Altintop i Bobadilja su izigrali odbranu Partizana, a Bobadilja posle nekoliko propuštenih prilika, konačno uspeva da savlada Živkovića - 1:2.

Ali, Andrija Živković ima odgovor - 1:3! Igrao se 62. minut, akcija Partizana tekla je kroz sredinu, Babović je imao jedan duel u kome je osvojio loptu, domaći su tražili prekršaj, ali se sudija nije oglasio. Lopta je zatim stigla do Živkovića na desnoj strani, a vezista Partizana ovakvu priliku ne propušta!

Sve golove možete da vidite OVDE.

Međutim, već u 64. minutu Partizan ostaje sa igračem manje na terenu. Aleksandar Subić je zbog drugog žutog kartona morao van terena!

Minut kasnije mogao je Božinov sve da reši, sjajna akcija Partizana, ali udarac Bugarina po zemlji zaustavlja golman Hic.

Nova izmena u Partizanu, na terenu je Nemanja Petrović, a izlazi Valeri Božinov.

Vreme radi za Partizan, Augsburg nastavlja sa napadima, ređaju se šutevi ka golu Živkovića, ali srećom domaći nisu precizni. Još petnaestak minuta do kraja.

Vreme prolazi, domaćin napada, ali Partizan održava dva gola prednosti. Ulazimo u sam finiš.

Odbranio se Partizan, pobeda, 1-3!
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.