Kup: Spartak odoleo sa desetoricom u Humskoj

Izvor: B92, 16.Mar.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup: Spartak odoleo sa desetoricom u Humskoj

Partizan i subotički Spartak odigrali su bez golova u Humskoj u prvom polufinalnom meču Kupa Srbije.

Apsolutni junak gostiju bio je golman Nikola Mirković koji se istakao sa nekoliko sjajnih intervencija, posebno u samom finišu susreta, a njegov učinak dodatno dobija na težini jer su 'Golubovi' od 43. minuta igrali sa igračem manje.

Dva minuta pre odlaska na odmor, Spartak je ostao sa desetoricom igrača na terenu – pošto je Janko Tumbasević isključen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle duela sa Miroslavom Bogosavcem i odgurivanja levog beka crno-belih na sredini terena.

Sem toga, prvo poluvreme gotovo da nam nije donelo uzbuđenja. Partizan je imao nekoliko nepreciznih pokušaja sa distance, dok je Bogosavac, na drugoj strani, u poslednji čas sprečio Andreja Mrkelu da sa ivice peterca uputi udarac.

Očekivano, tim Ivana Tomića napadao je u talasima tokom celog drugog poluvremena, ali je Mirković odličnim paradama uspevao da zaustavi pokušaje Nemanje Mihajlovića, Valerija Božinova, Saše Ilića i Alena Stevanovića, da bi njegov tim na kraju potpuno zasluženo uspeo da izbegne poraz pred revanš na svom terenu.

U prvom meču dana, Javor je u Ivanjici savladao čačanski Borac.

Revanš susreti na programu su 20. aprila, a finale je zakazano za 11. maj.

U uvodnih deset minuta u Humskoj viđena je otvorena, ali i tvrda igra na obe strane. Videli smo nekoliko oštrih startova na sredini terena, ali ne i izgledniju priliku za pogodak. Gosti su od prvog minuta zaigrali dosta ofanzivno, a prvu opasnu šansu imali su u 16. minutu.

U 19. minutu Saša Ilić nagazio je Jočića posle borbe za loptu, usledila je gužva i međusobno koškanje, ali nije bilo javne opomene za kapitena domaćih.

Mrkela je dobio loptu u desnom delu kaznenog, od Torbice iz sredine, ali je Bogosavac sjajnim startom u poslednji čas uspreo da ga spreči u nameri da sa ivice peterca šutira na gol Kljajića. Do isteka pola časa igre, ništa se značajnije nije događalo. Paritzan je delovao dosta smušeno i neorganizovano u fazi napada, dok su se Subotičani dobro branili i čekali šansu iz kontre.

Kako se prvo poluvreme bližilo kraju, crno-beli su pojačavali pritisak i bivali sve opasniji. Međutim, pokušaji Brašanca, Ilića i Mihajlovića bili su neprecizni. Onda su, u 43. minutu, gosti ostali sa desetoricom igrača na terenu – pošto je Janko Tumbasević isključen posle duela sa Miroslavom Bogosavcem na sredini terena.

Partizan je od starta nastavka želeo što pre da iskoristi čoveka više na terenu, pa smo gledali napade crno-belih u talasima. Ipak, ni posle čas vremena igre nismo videli pravu šansu jer su ponovo svi pokušaji igrača Partizana ili bili zaustavljeni, ili nisu bili dovoljno precizni.

Takođe, u pauzi smo videli i po izmenu na obe strane – kod domaćina je Božinov zamenio Jevtovića, dok je u timu gostiju umesto Novakovića na teren ušao Marko Jondić. U narednih desetak minuta Partizan je dodatno pojačao pritisak, igralo se isključivo ispred gola 'Golubova', a u desetak minuta, između 60. i 75, videli nekoliko odličnih intervencija Mirkovića.

Najpre je zapretio Božinov sa ivice kaznenog, onda je takođe za metar pored stative šutirao Mihajlović, da bi nepun minut kasnije pokušaj Stevanovića golman gostiju prebacio u korner. Usledila su nova dva pokušaja Stevanovića sa distance, prvi je završio pored gola, dok je Mirković paradom zaustavio drugi, a isti ishod viđen je posle snažnog šuta po zemlji Saše Ilića.

Ivan Tomić pokušao je da stigne do prednosti pred revanš uvođenjem mlađanog centarfora Vlahovića umesto Brašanca, ali ni to nije donelo željeni rezultat. Upravo se Vlahović našao u najboljoj prilici u preostalih deset minuta susreta, ali je Mirković još jednom sjajno intervenisao prevovremenim istrčavanjem i doneo svom timu veliki remi pred revanš.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.