Kup Koraća: Partizan prvi polufinalista

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Feb.2012, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Koraća: Partizan prvi polufinalista

PARTIZAN MTS - MEGA VIZURA 98:69 (16:20, 24:14, 29:18, 29:17)
Niš - Dvorana: „Čair“. Gledalaca: oko 3000. Sudije: Glišić i Mažić (Beograd), Stošović (Niš). Osvojene lopte: Partizan MTS 15, Mega Vizura 10. Izgubljene lopte: Partizan MTS 14, Mega Vizura 21. Asistencije: Partizan MTS 23, Mega Vizura 13. Lične greške: Partizan MTS 20, Mega Vizura 18. Tehnička greška: Vlada Jovanović (trener Partizana MTS) u 9. minutu.
PARTIZAN: Raduljica 16, Milosavljević 4, Božić 3, Mačvan 11, Bertans 11, Kecman 5, Lučić 15, Katić 2, Bešović 6, Čakarević 8, Džejms 6, Anđušić 11.
MEGA VIZURA: Jokić 17, Miljenović 19, Matović 3, Luković, Čantekin 10, Reljić 6, Cvetković 3, Avramović 1, Vujović, Stanković, Maravić 2, Bojić 8.
FOTO: Miroslav Lavrenčić

U atmosferi kakva se samo poželeti može, pred više od 4.000 gledalaca na ispunjenim tribinama renoviranog niškog Čaira, sinoć je počeo finalni turnir ovogodišnjeg Kupa Radivoje Korać. Ambijent je bio prelep, sva mesta u dvorani zauzeta i Niš je još jednom  pokazao da je uspešan organizator i odličan domaćin vrhunski sportskih manifestacija.
U prvom meču beogradski Partizan, prošlogodišnji osvajač kupa i branilac trofeja bio je ubedljiv protiv simpatične ekipe Mega Vizure.
Na samom početku, kada se videlo da su mladi košarkaši Vizure pod velikom tremom, Partizan je poveo 5:0. Posle nekoliko grešaka crno-belih, međutim - izjednačenje, odmah potom i vođstvo Mega Vizure (13:7).
Trener Vlada Jovanović pokušao je izmenama da promeni ritam i kvalitet igre Partizana, potom je uzeo i tajm-aut, ali nije mnogo vredelo. Dva i po minuta pre kraja prve četvrtine Vizura je povela i 16:9, uz odličnu igru Jokića, Miljenovića i Čantekina.
Trener crno-belih nezadovoljan suđenjem protestvovao je i bio kažnjen tehničkom greškom, što je prvoligaš iskoristio i povećao vođstvo za još dva poena. Ipak, na kraju prvih deset minuta bilo je „samo“ 20:16 u korist Mega Vizure. Zanimljivo je da su sve koševe za crno bele u tom periodu postigli Raduljica (osam), Lučić (šest) i Mačvan (dva).
Na početku drugog dela prvog poluvremena razigrali su se, na zadovoljstvo svojih navijača Kecman, Džejms i Mačvan i brzo preokrenuli rezultat u korist Partizana – 23:20. Ipak, igrači Mega Vizure se nisu predavali i u 16. minutu izjednačili – 26:26, potom i ponovo poveli (29:28).
Trojkom Čakarevića Partizan je stekao prednost, ali nakratko – opet izjednačenje i novo vođstvo Mega Vizure posle efektnog prodora i tri poena. Na poluvreme se otišlo ipak vođstvom crno-belih – 40:34, jer su se u poslednjih minut i po razigrali Mačvan, Čakarević i Lučić.
U nastavku, pošto su na trenutak košarkaši Mega Vizure smanjili rezultat na 36:40, Partizan je došao do najveće prednosti do tada – 46:38 (24. minut). Kada je jedan od najboljih u Mega Vizuri Dušan Čanketin zaradio četvrtu ličnu grešku i trener Vukoičić ga povukao na klupu, prednost Partizana je već bila nedostižna –56:41 (u 27. minutu). Na kraju trećeg perioda bilo je 17 poena razlike za – 69:52.
U poslednjem periodu Partizan je povećavao prednost, iako je igrao sa pola snage, jer je mladim košarkašima Vizure ponestalo energije i koncentracije. Između 33. i 37. minuta Partizan je postigao deset, nije primio nijedan poen i tako došao do 31 razlike (88:57). Na kraju Partizan – Mega Vizura 89:68.
POZDRAV BODIROGI, TOMAŠEVIĆU I TARLAĆU
Prolomio se Čair od aplauza kada je objavljeno da prvom meču finalnog turnira kupa prisustvuju nekadašnji reprezentativci Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević i Dragan Tarlać. Proslavljeni košarkaši pratili su susret zajedno sa predsednikom KSRIS-a Zoranom Živkovićem.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.