Kup Koraća: Partizan ili Vojvodina

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Koraća: Partizan ili Vojvodina

Drugi četvrtfinalni par na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća čine beogradski Partizan NIS i Vojvodina Srbijagas. Početak utakmice zakazan je za četvrtak 19. februar u 21 sat.

Koliko je samo radosti i osmeha u poslednjih 15 godina doneo klub iz Humske svojim navijačima. Totalna dominacija u Srbiji in a Jadranu, na desetine velikih pobeda protiv evropskih velikana. Slike iz krcatih Pionira i Arene obilazile su svet. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << A onda se za samo nekoliko meseci sve promenilo. I to zbog samo jednog koša.

Partizan preživljava najgoru sezonu u poslednje dve decenije. Prvi put je klub ostao bez Evrolige od sezone 2000/01. Besparica, tužbe i osipan roster – 3 stvari koje su se suočile sa Duškom Vujoševićem na početku sezone. Gotovo kompletan igrački kadar napustio je redove srpskog šampiona na leto.

Ostalo je samo nekolicina mladih igrača, koji su znali da poseduju talenat i da će ga na toj adresi najbolje izbrusiti. Ostatak tima činili su igrači koji izlaze iz povreda i rekonvalescenti koji traže košarkašku reanimaciju.

Ekipa je formirana u hodu. Glavni igrači (Pavlović, Mačvan) potpisivani su u toku sezone, pa je Partizan pretrpeo par teških poraza na početku sezone. Međutim, kako sezona odmiče crno-bela četa hvata zalet. Povrede su prošlost, kasnija pojačanja su se lepo uklopila pa Partizan u Niš dolazi sa sjajnom serijom od devet pobeda!

Vest koja je malo potresla crno-belu stranu Topčiderskog brda je zahtev za raskid ugovora krilnog centra Đorđa Gagića. Partizan je brzo pronašao zamenu i potpisao četvorku upravo rivala u Kupu, Božu Đumića. Ostatak ekipe funkcioniše dosta dobro. Nedostatak plejmejkera, hronični problem tokom cele sezone, ostali igrači korektno pokrivaju.

Najveći teret pada na pleća Milenka Tepića, dok ostale minute odrađuju mladi Vanja Marinković i Boris Dalo. Na pozicijama “dva” i “tri” leži udarna snaga Partizanove mašine. Milosavljević, Pavlović, Murić, Andrić igraju sve bolje kako sezona odmiče i kako se najveći izazovi približavaju. Ako se svemu tome dodaju sjajne role Milana Mačvana, igrača sa možda najvećim košarkaškim IQ-om u ABA ligi, dobija se ekipa za svako poštovanje.

Centarsku poziciju pokriva igrač, koji je ove sezone najviše napredovao. Nikola Milutinov iz meča u meč budi raskošni talenat koji je u njemu na neko vreme zaspao. Iako pokriva najdeficitarniju poziciju u ekipi, popularni Džoni pokazuje da je pri kraju procesa koji se naziva “košarkaško sazrevanje”.

Partizan će u četvrtfinalnom meču na parketu niškog Čairu koplja ukrstiti sa novosadskom Vojvodinom. Novosađani su još jedan primer “finansijskog virusa” koji trese srpske košarkaške centre i koji nije zaobišao ni “srpsku Atinu”.

Na početku ovosezonskog izdanja Košarkaške lige Srbije sastav Vojvodine je mnogo obećavao. I na terenu se to odlično manifestovalo. Sezonu se otvorili sa neverovatnim skoro od 10 pobeda i sebe predstavili kao tim koji može da napadne ABA ligu. Međutim, tim je u međuvremenu pretrpeo ozbiljne promene u rosteru.

Klub su napustili prvi strelac tima Stefan Pot i Božo Đumić, i totalno promenili stanje u timu. Vojvodina se dosta muči, igra jako promenljivo. Najbolji igrač ekipe je mladi bek Jovan Novak, od kojeg sve polazi. Tu su još Ljubomir Čampara, Stefan Matić, Nebojša Jovišić, Radoš Šešlija…

Šta očekivati? Prema trenutnoj snazi i formi, Novosađani nemaju šta da traže u duelu sa crno belima. Sem pozicije plejmejkera, Partizan je na svim pozicijama daleko dominantniji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.