Kup Koraća: FMP i Partizan protiv dva Borca

Izvor: B92, 18.Feb.2022, 13:07

Kup Koraća: FMP i Partizan protiv dva Borca

Nastavlja se Kup Radivoja Koraća u Nišu utakmicama FMP – Borac Čačak (18h) i Partizan – Borac Zemun (21.00).

U četvrtak smo dobili prvi polufinalni par, gledaćemo duel Crvene zvezde i Mege.

Zvezda je dobila Radnički iz Kragujevca 44 razlike, dok je Mega bila ubedljiva protiv Zlatibora.

Trener FMP Nenad Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je govorio uoči izazova u Kupu: "Svedoci smo da su u prošlosti i druge ekipe osvajale takmičenje, iako uglavnom pripada večitima, ali bilo je drugih timova u finalu i iznenađenja. Sigurno je da je Kup jedno od retkih takmičenja gde u tri dana možete da dodjete do trofeja što je veliko blago za svaki tim. Ne mogu stvarno da dajem neke prognoze i opet kažem da i dalje ne znam u kakvom ćemo sastavu biti, ali i da znamo ne volim da dajem nikakve prognoze. Samo razmišljamo o narednoj utakmici i verujem da svi odlaze u Niš da osvoje Kup, a ne na izlet".

Trener čačanskog Borca Marko Marinović poručio je da njegov tim nije bez šanse u četvrtfinalnom duelu. "Posle izuzetno važne utakmice sa Studentskim centrom, koju smo igrali u ponedeljak, nemamo mnogo vremena na raspolaganju za pripremu susreta. Bez obzira na to, smatram da Borac u Niš putuje sa solidnim šansama. Osim Save Lešića, svi ostali košarkaši su na raspolaganju i sposobni su da igraju, tako da ćemo u skoro punoj snazi izaći na megdan rivalu. Zbog svega što sam rekao, očekujem jednu dobru utakmicu u petak veče u Nišu".

Trener Partizana Željko Obradović je pred meč sa Zemuncima izjavio: "Kup je veoma specifilčno takmičenje koje iziskuje da se svaki protivnik maksimalno poštuje. Tako ćemo i pristupiti utakmici protiv ekipe Borca. Napravili smo analizu njihove igre i naravno da želimo da se plasiramo u polufinale. To je jedini cilj koji imamo ispred nas. Uradili smo dobar sakuting kao što uvek rade moji pomoćnici, pripremili igrače za tu utakmicu i nadamo se da ćemo mi biti ti koji će u subotu igrati polufinale"

Kapiten crno-belih Rade Zagorac je pred četvrtfinale Kupa Koraća rekao: "Uvek je lepo kada neka ekipa koja nije u najvišem rangu izbori plasman na Kup Radivoj Korać . Drago mi je što je to Borac iz Zemuna koji je potpuno zasluženo došao do završnog turnira. Oni imaju respektabilnu ekipu, sa dobrim trenerom Sinišom Matićem, sa igračima koji su ranije igrali na visokom nivou i sa dosta mladih igrača. Bez ikakvog potcenjivanja pristupamo tom meču. Nadamo se da ćemo ga ozbiljnim pristupom i energijom od samog starta rešiti u našu korist".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.