Krstajić kao mladić i u tridesetsedmoj

Izvor: Politika, 19.Jan.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić kao mladić i u tridesetsedmoj

Na početku priprema za prolećni deo fudbalske sezone Partizanov trener Stanojević naglašava da je na testiranju kapiten tima imao 15 odsto bolje rezultate nego letos. – Radinović umesto Rašovića u stručnom štabu

Šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević i njegova desna ruka, Ljubiša Ranković, sekretar stručnog štaba, ništa manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nisu juče istrčali na jutarnjem treningu od igrača. Zadovoljstvo je bilo potpuno kada je kondicioni trener Dejan Ilić rekao da su fudbaleri u odličnom stanju. Sada stručnom štabu, koji je pretrpeo manje promene – umesto Vuka Rašovića u prvi tim prekomandovan je Vanja Radinović – ostaje da dobro ukomponuje ekipu za prolećne ispite.

Jedan igrač se, ipak, izdvaja po svemu. To je kapiten Mladen Krstajić, dugogodišnji fudbalski gastarbajter u Nemačkoj. Tačan je i pedantan kao Nemci, spremniji nego ikada.

– Po prvim rezultatima mogu slobodno da kažem da Krstajić može da igra još najmanje dve godine, bez obzira na to što će uskoro napuniti 37 godina. Radi se o istinskom profesionalcu koji je tokom zimskog odmora bio veoma aktivan. Sada su njegovi rezultati čak 15 posto bolji nego pred letnje pripreme – kazao je trener Stanojević.

Stefan Babović je najbrže izvršavao zadate obaveze. Čini se da je potpuno spreman dočekao pripreme.

– Odlično se osećam. Tačno je da sam se spremao jer želim ove godine da pokažem pravo lice. Uostalom za sada se svi odlično osećamo.

Mladi Stefan Savić je 8. januara napunio 20 godina i mnogi ga smatraju najperspektivnijim štoperom Evrope.

– Iako je bilo nekoliko ponuda, odlučio sam da ostanem u Partizanu. Moj cilj je da nastavim da vredno radim da se nametnem treneru Stanojeviću i izborim mesto standardnog prvotimca. A pozivi svakako neće izostati ukoliko budem igrao – kaže mladi reprezentativac Crne Gore.

Trener Stanojević se potom osvrnuo na prelazni rok:

– Mogu slobodno da kažem da imamo dobar budžet i da je rukovodstvo kluba spremno da izdvoji novac za eventualna pojačanja. Međutim, moramo dobro da vagamo. Tačno je da imamo spisak imena koja su za nas interesantna, ali nigde ne žurimo. Za dan dva ćemo rešiti neka od gorućih pitanja.

Inače, Brazilac Kleo je bez problema odradio trening, ali, se negde u vazduhu oseća njegova odsutnost. Očigledno je na pomolu rastanak „crno-belih” sa opasnim strelcem…

-----------------------------------------------------------

„Ofkovci” u stručnom štabu

Odlaskom Vuka Rašovića za prvog trenera Teleoptika umesto smenjenog Zvonka Varge, stručni štab Partizana čine ljudi iz OFK Beograda. Trener Stanojević je igrao za klub s Karaburme, takođe i njegov prvi pomoćnik Slobodan Kuljanin i novo lice u stručnom štabu Vanja Radinović.

Dragan Todorović

objavljeno: 20.01.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.