Krka - Partizan 32:38 (poluvreme)

Izvor: Mondo, 27.Dec.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krka - Partizan 32:38 (poluvreme)

Crno-beli odlični u odbrani, skoku i kontrama, loši u šutu za tri i slobodnim bacanjima - dovoljno za "plus šest" na polovini meča.

Partizan (skor 7-7, pobedom bi došao na deobu četvrtog mesta) je u Novo Mesto doputovao bez Pavlovića i Murića, dok je Krka (6-8) izašla na parket bez Bolčine, ali sa Armstedom, koga već duže vreme muči koleno.

Na poluvremenu gosti vode 32:38 (17:21, 15:17), a najefikasniji su Mačvan sa 12, Milosavljević sa devet >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Milutinov sa šest poena.

Partizan ima 67 odsto pogodaka za dva poena (12/18), devet skokova više, ali takođe 2/11 za tri poena i 8/14 sa linije slobodnih bacanja.

Krka je do 12. minuta ubacila šest trojki iz osam pokušaja (20:23), da bi Buker i Armsted u 15. minutu smanjili na samo poen razlike - 28:29.

Od tog trenutka je Partizan kombinovanom odbranom zatvorio sve prilaze košu, nije bilo ni otvorenih pozicija za šut, a u napadu su crno-beli poentirali najčešće iz kontri ili posle ofanzivnih skokova, uz ipak previše neiskorišćenih bacanja.

Kontra Dalo - Milosavljević u 20. minutu rezultirala je vođstvom od 29:38, ali je Matej Rojc potom ubacio prvo slobodno bacanje, uhvatio odbitak posle drugog i lakim poenima primakao Krku na podnošljivijih "minus šest".

Crno-beli su zahvaljujući izrađenim akcijama (pogodili prvih šest šuteva za dva poena) i trojkama Mačvana i Milosavljevića već u 9. minutu stekli osetnu prednost - 11:21.

Bio je to idealan početak, ali domaćin se u finišu prve četvrtine vratio, kada su Joksimović i Buker pogodili trojke na zonsku odbranu, a na drugoj strani Mačvan i Gagić nisu bili precizni pod košem - 17:21.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.