Kraj serije remija, Partizan pobedio Vošu!

Izvor: Mondo, 04.Nov.2018, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj serije remija, Partizan pobedio Vošu!

Crno-beli savladali Vojvodinu u 15. kolu Superlige i tako posle tri remija konačno trijumfovali.

U nedelju, u poslednjoj utakmici 15. kola Superlige Srbije, prekinute su dve serije. Partizanova "crna" i Vojvodinina "svetla".

"Parni valjak" je posle tri vezana remija konačno u jednoj utakmici osvojio tri boda, dok su Novosađani nakon tri pobede, računajući i Kup, morali pognutih glava da napuste teren stadiona u Humskoj.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Partizan – Vojvodina 2:0 (1:0)!

Uskoro opširnije...

Partizan je u krizi, Vojvodina odavno otpisana iz trke za šampiona i za cilj ima da zadrži mesto u prvih osam klubova, kako bi se do kraja borila za Evropu. S obzirom na to da je poslednja tri meča pobedila, računajući i Kup, tim Dragana Okuke je na dobrom putu.

"Parni valjak" pokušaće da preko "lala" pronađe izlaz iz rezultatske krize, jer od poslednje reprezentativne pauze nije pobedio nijednom u prvenstvu. Doduše, ekipa Zorana Mirkovića nije ni izgubila, ali su tri remija, protiv Spartaka (0:0), Napretka (1:1) i Čukaričkog (1:1), premala za apetite uprave i navijača vicešampiona Srbije.

Vodeća Crvena zvezda je na velikih 13 bodova prednosti i svaki naredni kiks bi za Partizan predstavljao definitivan oproštaj od borbe za titulu i otvarao front za pozicije koje vode u Evropu.

Poslednjih pet utakmica Partizana i Vojvodine:

29. 04. 2018: Vojvodina - Partizan 2:1

03. 12. 2017: Partizan - Vojvodina 1:1

13, 08. 2017: Vojvodina - Partizan 0:1

10. 05. 2017: Partizan - Vojvodina 1:0

26. 04. 2017: Vojvodina - Partizan 0:0

SUPERLIGA, 15. kolo:

nedelja

Zemun - Napredak 0:2 (0:0)

/Vulić 75, Boranijašević 85/

Mačva - Voždovac 2:0(1:0)

/Lazarević 45p, Gavrić 90+7/

Rad - Spartak 1:1 (0:0)

/Mladenović 83 - Denković 70p/

Partizan - Vojvodina 2:0 (1:0) u toku

/Rikardo 30, Enake 89/

subota

Proleter - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Andrejević ag 9, Ben 56/

Mladost - Čukarički 3:4 (1:2)

/Jovanović 40, Tumbasević 54, Odita 62 - Mudrinski 9, 75, Ovusu 21, Stojanović 81/

OFK Bačka - Radnički Niš 0:2 (0:2)

/Haskić 36, Stanisavljević 38/

Radnik - Dinamo 2:0 (2:0)

/Zlatanović 6, 45/

TABELA: Zvezda 43, Radnički 34, Partizan 30, Čukarički 29, Napredak 25, Proleter 23, Mladost 22, Vojvodina 21, Mačva 16, Voždovac 15, Radnik 15, Rad 15, Zemun 13, Bačka 13, Spartak 11, Dinamo 7.

Foto: MN Press

PARTIZAN - VOJVODINA

Sudija: Danilo Grujić

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević (od 81' Nemanja G. Miletić) - Zdjelar, Đerlek (od 77' Kosović), Janković, Zakarić - Nikolić, Rikardo (od 88' Enake).

Klupa: Kljajić, Tošić, Ivanović, N.G. Miletić, Kosović, Enake, Smiljanić.

VOJVODINA: Rockov - Stojković, Graovac, Saničanin, Antić - Đurić, Zlomislić - Milojević (od 46' Arsić), Eze, Đuričin (od 84' Gojkov) - Fofana (od 62' Gajić).

Klupa: Simić, Lazarević, Arsić, Gojkov, Mesarović, Veselinović, Gajić.

IZ MINUTA...

KRAJ!

GOOOL!

89' Ni ceo minut nije prošao, a Gabrijel Enake je postigao gol. Rumun je krunisao pogodak posle vrlo lepe akcije crno-belih. Kosović je odigrao na levu stranu prema Zakariću, koji je ubacio u peterac po zemlji, a tamo se najbolje snašao Enake.

Izvor: YouTube/Arena sport

88' Rikardo - Enake... Nema više izmena.

81' Još jedna promena u Partizanu, Nemanja G. Miletić menja Slobodana Uroševića, koji je sam tražio promenu. Na drugoj strani izmena Đuričin - Gojkov.

77' Nebojša Kosović umesto Armina Đerleka.

69' Partizan opet popušta. Do sada je svaki put bio kažnjen, Siniša Saničanin je imao lepu priliku posle kornera. Sačekao je loptu na "drugoj stativi", nikog nije bilo pored njega, ali je šutirao preko gola. Za minut dve odlične šanse za crveno-bele.

68' PREČKA! Lazar Arsić sa 30 metara, iz "slobonjaka" pogađa prečku1

62' Nikola Gajić umesto Fofane.

61' Nema prilika, ima opasnih napada, ali ne i konkretnih šansi. Zakarić je pokušao iz slobodnog udarca.

51' Iznenadna prilika za Partizan. Marko Janković je bio u prodoru po levoj strani, sve je dobro uradio, ubacio loptu u peterac, a ona kao da je iznenadila Gorana Zakarića, samo se odbila od igrača Partizana i završila u rukama Rockova.

46' Lazar Arsić umesto Nemanje Milojevića.

- Završeno je prvo poluvreme.

41' Velika šansa za Vojvodinu. Milojević je "ukrao" loptu Uroševiću, odmah je na drugoj stativi, na desnoj strani terena pokušao da pronađe Ezea, koji je uspeo da pobegne Nemanji R. Miletiću, ali ne i da savlada Vladimira Stojkovića.

GOOOL!

29' Rikardo Gomeš postiže gol za crno-bele iz popravnog. Prvo mu je Emil Rockov odbranio penal, ali se lopta odbila do napadača Partizana, koji je stigao pre do nje od golmana Vojvodine i zatresao mrežeu.

Izvor: YouTube/Arena sport

PENAL!

28' Danilo Grujić je dosudio penal za Partizan zbog prekršaja Nemanje Milojevića nad Jankovićem, ali nema žutog kartona, koji ni za fudbalera gostujuće ekipe značio i isključenje.

Izvor: YouTube/Arena sport

21' Pokušaj Rikarda iz okreta, brani Rockov.

15' Partizan je bolji od Vojvodine u prvih četvrt sata igre, ali nema golova. Nemanja Milojević je dobio žuti karton jer je rukama pokušao da spreči kontru Marka Jankovića.

- Partizan trenutno ima igrača manje, jer se Marku Valijenteu ukazuje pomoć van terena. Vratio se Španac.

4' PRVA PRILIKA. Imao ju je Partizan na početku četvrtog minuta. Rikardo je blokiran pošto je pokušao sa 14-15 metara, lopta je došla do Armina Đerleka, koji je imao čistu situaciju, ali je šutirao pored gola.

- Počeo je duel na stadionu Partizana.

- U Humskoj uobičajeno malo publike. Oko 2.500 gledalaca...

- Partizan će igrati bez Danila Pantića, koji je na poslednjem treningu pred utakmicu zaradio lakšu povredu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.