Kraj Zvezdine serije: Od 2:0 do poraza na Brdu!

Izvor: Mondo, 20.Apr.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj Zvezdine serije: Od 2:0 do poraza na Brdu!

Prvi poraz crveno-belih u Superligi posle godinu i po dana. I to uoči 160. "večitog derbija". Pogledajte sve golove...

Dva trzaja glavom Ognjena Mudrinskog i sjajan šut Luke Stojanovića prekinuli su pobednički niz Crvene zvezde od sedam utakmica, ali i seriju od 57 utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu!

Iako su crveno-beli posle samo 20 minuta vodili 2:0 na Banovom brdu, Čukarički je uspeo da preokrene i dođe do pobede:

Čukarički - Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 3:2 (2:2).

Uskoro opširnije...

Vladan Milojević ponovo je bez povređenog Ričmonda Boaćija, a zanimljivo je da će priliku u špicu dobiti Aleksa Vukanović. Zimsko pojačanje iz Napretka dosad je igrao uglavnom na poziciji krila, ali mu ta pozicija nije strana iz perioda kada je nastupao za Kruševljanje.

Milan Pavkov je na klupi, verovatno zato što mu preti suspenzija zbog žutih kartona pa Milojević ne želi da ga izgubi za "večiti derbi", dok u protokolu nema lakše povređenog Dejana Joveljića.

Trener "brđana", Simo Krunić, nije mogao da računa na Samjuela Ovusua, a iznenađenje je što su na klupi ostali Boris Kopitov i Asmir Kajević. U startnoj posti se našao 20-godišnji vezista Stefan Kovač, koji je ponikao na "Marakani", pa će sigurno imati jak motiv da se pokaže protiv crveno-belih.

ČUKARIČKI: N. Stevanović - M. Stevanović, Puškarić, Šapić, Bogosavac - Kovač (76. Kopitović), Docić - Luković (83. Šarić), Stojanović, Birmančević - Mudrinski (71. Tedić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Savić, Milunović, Stojković - Jovančić, Čaušić (86. Vulić) - Ben (63. Simić), Marin, Ivanić - Vukanović (76. Jirka).

Sudija: Igor Stojilković.

Naredno kolo Superlige igraće se u četvrtak, a Crvenu zvezdu očekuje 160. "večiti derbi" sa Partizanom (na stadionu Rajko Mitić), dok će Čukarički igrati u Nišu protiv Radničkog.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Žestok pritisak crveno-belih na gol Čukaričkog. Utakmica je produžena pet minuta.

- U toku je 83. minut. Zvezda i dalje napada, ali ništa konkretno nisu uradili crveno-beli pred golom rivala u drugom poluvremenu.

- Mladi Stefan Kovač iz Čukaričkog neće moći da nastavi utakmicu zbog povrede. Umesto njega u 76. minutu ušao je Boris Kopitović. Istovremeno je Erik Jirka zamenio Aleksu Vukanovića u Zvezdi, što znači da će gosti igrati bez klasičnog špica do kraja utakmice.

- Još 15 minuta plus nadoknade za crveno-bele da izbegnu prvi superligaški poraz od 1. oktobra 2017, kada ih je Napredak savladao u Kruševcu 1:0.

- GOOOL! Čukarički vodi 3:2 od 67. minuta drugim golom Ognjena Mudrinskog u ovoj utakmici. Opet je bio precizan glavom, na centaršut Docića.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

- Žestok vazdušni duel Milunovića i Stevanovića u 65. minutu, posle kog je golmanu Čukaričkog morala da se ukaže lekarska pomoć, ali će moći da nastavi utakmicu.

- Prošlo je 15 mintua drugog dela utakmice, ali nije bilo većih uzbuđenja po povratku sa odmora. Zvezda više ima loptu u svom posedu, međutim, nedostaje ideje crveno-belima kako da probiju dobro organizovanu odbranu domaćina.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima, ali i bakljadom Delija koja je izazvala kratak prekid zbog dima.

- "Ne padajte na jeftine političke fore, Srpstvo će uvek imati izlaz na more" i "Sport kontra strančarenje" poruke su koje su istakli navijači Crvene zvezde. Prva se odnosi na tenziju koja se podigla oko finalne serije košarkaše ABA lige između Zvezde i podgoričke Budućnosti, a druga - pretpostavljamo - na pojavljivanje klupskog rukovodstva na mitingu vladajuće partije. Skandirano je, takođe: "Zvezda, Srbija, nikad neka partija".

Poluvreme. Odličnih 45 minuta na Banovom brdu! Zvezda je vodila 2:0, ali se Čukarički nije predao i uspeo da stigne do izjednačenja. Nema sumnje da nas čeka mnogo uzbuđenja u nastavku.

- GOOOL! Čukarički stiže do 2:2 u 38. minutu sjajnim golom Luke Stojanovića! Snažno je šutirao u "90 stepeni" sa 18 metara.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

- Ponovo je Ben bio u šansi, u 32. minutu, posle odličnog dodavanja Marina, ali je bio previše iskosa, pa je zatresao samo spoljni deo mreže. Dodali su crveno-beli gas posle pogotka Čukričkog i žele što pre da se vrate na dva gola razlike.

- Imali su sreće domaćini u 30. minutu posle centaršuta Čaušića. Ben je bio pred golom Čukaričkog, ali je Šapić uspeo da mu zasmeta.

- GOOOL! Čukarički smanjuje na 1:2 pogotkom Ognjena Mudrinskog u 22. minutu. Potpuno sam bio je napadač Čukaričkog i nije mu bilo teško da glavom savlada Borjana.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

- GOOOL! Zvezda vodi 2:0 od 19. minuta pogotkom Bena iz penala. Prethodno je Stefan Šapić povukao i oborio Aleksu Vukanovića u kaznenom prostoru Čukaričkog.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

- Umalo 1:1 u 14. minutu! Mudrinski je bio u prilici posle prodora Lukovića, šutirao je iz prve, ali pored gola...

- Neoprezan je bio Vujadin Savić u 12. minutu. Stojanović mu je ukrao loptu, ona je došla do Birmančevića, ali mladi vezista nije bio dovoljno precizan.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 golom Marka Marina u 6. minutu posle odličnog prodora Alekse Vukanovića po desnoj strani.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

- Bez većih uzbuđenja u prvih pet minuta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.