Kraj Partizanove serije, Trinkijeri sve predvideo!

Izvor: Sportske.net, 21.Jan.2020, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj Partizanove serije, Trinkijeri sve predvideo!

Velika borba u Istanbulu, Partizan na kraju poražen.

"Biće tvrda utakmica, baš tvrda... Dobre su atlete, izvanredno igraju odbranu... Biće jako važno kako igramo u napadu, pametne i brze odluke nam trebaju u napadu", rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu, pred put u Istanbul.

Sve je trener Partizana lepo predvideo pred dolazak u Tursku na duel sa Darušafakom, ali njegovi igrači večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ipak nisu dobro odigrali, pre svega u napadu. Epilog - prvi poraz crno-belih u Top 16 fazi Evrokupa.

Darušafaka je slavila sa 65:63, pa sada obe ekipe imaju po dve pobede i jedan poraz.

Domaćin je od starta stavio do znanja crno-belima da će im večeras biti mnogo teže nego u duelima sa Virtusom i Trentom, koje je Partizan ubedljivo dobio u prva dva kola.

Povela je Darušafaka sa 8:2 i dugo održavala prednost, dok su se crno-beli previše mučili u napadu, bezuspešno pokušavajući da problem reše šutevima za tri poena.

Ipak, angažovanom igrom u odbrani Partizan nije dozvolio turskom timu da stekne neku osetniju prednost i konstantno je Darušafaki ''disao za vratom''.

Sredinom drugog kvartala crno-beli su konačno uspeli da povedu, bilo je 22:18, pa 25:21 za crno-bele. U finišu poluvremena domaći su nakratko vratili prednost na svoju stranu, ali je Gordić svojom trojkom postavio 32:30 u korist Partizana posle prvih 20 minuta igre.

Očekivalo se da Partizan nastavi po receptu iz druge četvrtine, ali najefikasniji iz prvog poluvremena - Zagorac, Gordić i Jaramaz su potpuno stali u napadu, dok je Volden od početka bio u napadačkom kontraritmu.

Ekipa Darušafake se razigrala, stekla prednost od pet do sedam poena koju je dugo održavala, ali na ulasku u sam finiš meča, Partizan smanjuje razliku izavršnicu čini mnogo zanimljivijom.

Na ulasku u posldnji minut, Džejms Mekadu je sa linije slobodnih bacanja smanjio na 63:62. Geri Braun potom pogađa na drugoj strani, vraća Darušafaki ''plus tri'', a pola minuta pre kraja, Rade Zagorac je samo jednom bio precizan sa linije penala - 65:63.

Domaći potom ne koriste sledeći napad, ali ni Zagorac nije bio precizan u šutu za tri poena, pa su tako Partizanove nade za preokret u ovom meču okončane.

Zagorac, Pejdži Mekadu su sa po 13poena bili najefikasniji u Partizanu, a pobedničku ekipu predvodili su Berk sa 13 i Džerod Džouns sa 12 poena.

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.