Kozić: Možemo da preokrenemo rezultat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2015, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozić: Možemo da preokrenemo rezultat

Veliku prednost u polufinalnoj seriji domaćeg prvenstva stekli su odbojkaši Crvene zvezde sinoćnom pobedom nad Vojvodinom. Svesni su toga i u taboru novosadskog kluba, ipak, veruju u svoju igru, kao i to da mogu da produže seriju, ali i preokrenu rezultat u svoju korist.

Svoje šanse pronađene u umoru i ispražnjenosti Vojvodine uzrokovane igranjem u Evropi, odbojkaši Crvene zvezde iskoristili su na najbolji način pobedivši u obe utakmice na domaćem terenu.

"Sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je ekipa Crvene zvezde u psihloškoj prednosti imaće tri meč lopte za plasman u finale. Ja verujem u ove momke. Verujem u ovaj potencijal koji imamo i siguran sam da će ekipa sutra pokazati karakter i da ćemo se vratiti na onaj pobednički niz", rekao je trener OK "Vojvodina NS seme" Strahinja Kozić.

Otežavajuća okolnost u redovima osvajača ovogodišnjeg Kupa Srbije je to što u sastavu neće biti i dalje povređeni Borislav Petrović. Bez obzira na to, ali i na zgusnut raspored utakmica, koji nije stran Vojvodini, priželjkuju da uz smanjene greške i podigut nivo igre produže seriju, kao i preokrenu rezultat.

"Svaka utakmica u ovoj serije je priča za sebe, tako ćemo se i tretirati prema svakoj narednoj i da se plasiramo kroz pet utakmica u finale", veruje prvotimac Vojvodine Mihajlo Stanković.

Treća utakmica polufinalne serije prvenstva između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u utorak u maloj sali Spensa sa početkom u 19 časova. Meč možete pratiti i na Prvom programu RTV-a.

"Večiti" na korak od finala

Crvena zvezda je maksimalno iskoristila prednost domaćeg terena u prva dva meča polufinala plej-ofa protiv Vojvodine NS seme, pa će već u trećem meču u Novom Sadu imati prvu meč loptu za prolazak u veliko finale.

U prvom setu je vodila Zvezda sa 16:12, ali su se Novosađani vratili u meč, uspeli da sustignu rivala, a potom je usledila retko viđena dramatična završnica. U njoj je čvršće nerve imao domaćin, koji je najpre propustio dve vezane set lopte (24:22).

Vojvodina je to uspela da anulira, a potom je usledila rezultatska klackalica. Crvena zvezda je iskoristila tek devetu set loptu, a u međuvremenu gosti su propustili šest, čak su imali i nekoliko kontranapada da dobiju uvodni period, koji je ipak pripao domaćinu – 38:36.

I u drugom periodu Zvezda je vodila sa 16:12, ali su Novosađani u završnici prišli na samo poen zaostatka (22:21). Za više od toga nisu imali snage, beogradski crveno-beli su duplirali prednost – 25:22.

U trećem periodu Vojvodina je povela sa 8:6, potom je Zvezda preokrenula 16:14, ali su gosti imali snage da stignu do ekspresnog izjednačenja (17:17). Otpor Novosađana je konačno „slomljen„ kad je na servis stao Vuk Milutinović, koji se tu zadržao sve do 23:17. Nedugo potom meč je bio završen, posle tačno 100 minuta igre – 25:21.

Veliku ulogu u pobedi svog tima odigrao je mladi korektor Aleksandar Gmitrović, koji nije bio starter, ali je na kraju bio najbolji poenter susreta, sa 19 poena. Njemu uz ra,e bio je Koprivica sa 17 poena, te Stoilović, koji je stigao do deset. Sa druge strane, bolji od ostalih bili su Katić i Luburić sa po 15, dok je Mihajlo Stanković zabeležio 12.

U finale će ekipe koje prve ostvare tri pobede, a naredni mečevi igraju se u utorak u Novom Pazaru i Novom Sadu.

Crno-beli su i drugi put slavili pred svojim navijačima u polufinalu protiv Novog Pazara, koji je na momente bio ravnopravan, ali je na kraju zasluženo trijumfovala beogradska ekipa.

Osim u trećem setu, Partizan je bio bolji u svim elementima igre. Crno-beli su kontrolisali igru i rezultat, od samog starta su stekli prednost (8:4), koju su najpre održali (16:12), a potom i uvećali za uvodno vođstvo – 25:18.

U drugom periodu domaći su takođe bolje krenuli, poveli su sa 8:3, imali su i šest poena viška (16:10), ali je Novi Pazar zapretio u završnici (21:18). Gosti ipak za preokret nisu imali snage niti dovoljno raspoloženih igrača – 25:22.

Ali, ono što nisu učinili u drugom jesu u trećem setu. Novi Pazar je imao minimalnu prednost polovinom ovog perioda (16:15), u završnici je stigao i do „plus tri“ (21:18), a potom je uspeo i da se potpuno vrati u igru – 25:22.

Ispostavilo se ipak da je to bilo kratkog daha. Podigli su crno-beli ozbiljnost na maksimalni nivo u četvrtom periodu, ne želeći bilo šta da rizikuju. Brzo je Partizan napravio veliku razliku (8:2), koju je samo uvećavao sve do konačnih 25:12, za drugi trijumf u seriji koja se igra na tri pobede.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZA ČIM DŽENKINS ŽALI? Dve godine je u Srbiji, a slabo zna…

Izvor: HotSport.rs, 20.Apr.2015

Za nekoliko meseci biće pune dve godine do kada Čarls Dženkins većinu vremena provodi u Beogradu pošto je od leta 2013. godine član Crvene zvezde.. . Amerikanac je na prečac postao ljubimac navijača koji su ga odlično prihvatili, imali su razumevanje za njega čak i kada mu nije išlo, a on...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.