Košarkaši Partizana ubedljivo pobedili Asvel u 22. kolu Evrolige; Crvena zvezda poražena u Bolonji od Virtusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2023, 07:47

Košarkaši Partizana ubedljivo pobedili Asvel u 22. kolu Evrolige; Crvena zvezda poražena u Bolonji od Virtusa

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Asvela rezultatom 92:71 (25:16, 25:20, 26:15, 16:20) u meču 22. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Kevin Panter sa 22 poena, dok je Dante Egzum ubacio 13. Matijas Lesor je dodao 12 poena, a Džejms Naneli 10. Kod gostiju, najbolji su bili Jusufa Fol i Iv Pons, koji su postigli po 14 poena.

"Crno-beli" imaju skor od po 11 pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i poraza, dok Asvel ima učinak od osam trijumfa i 14 poraza.

Partizan će u narednom, 23. kolu Evrolige, u petak od 19 sati gostovati Žalgirisu, dok će Asvel na svom terenu dočekati Virtus.

Asvel je trojkom otvorio večerašnji meč, a onda je Panter uzvratio sa dva precizna šuta za tri poena. "Crno-beli" su u nastavku meča zaigrali angažovanije i u šestom minutu imali su vođstvo od 19:11. Partizan je prvu četvrtinu rešio u svoju korist 25:16.

"Crno-beli" su početkom druge četvrtine stekli deset poena prednosti, a onda su domaći košarkaši bodreni sa tribina i trojkama Džejmsa Nanelija prvo poluvremenu dobili rezultatom 50:36.

Košarkaši Partizana su u trećoj četvrtini odličnom igrom praktično rešili pitanje pobednika. Prednost domaćeg tima rasla je iz minuta u minut, a "crno-beli" su u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom od 76:51.

Gosti su poslednju četvrtinu otvorili serijom 6:1 i smanjili vođstvo Partizana na 77:57. "Crno-beli" su do kraja meča sačuvali visoku prednost i zasluženo su stigli do ubedljive pobede od 92:71.

Obradović: Čestitke igračima na pobedi, morao sam da vodim računa o minutaži

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je igračima "crno-belih" na pobedi protiv Asvela u 22. kolu Evrolige.

Košarkaši Partizana su večeras u Beogradu stigli do 11. trijumfa u Evroligi, pošto su slavili 92:68.

"Ne mislim da je bilo opuštanja u poslednjoj četvrtini, imali smo mnogo otvorenih šuteva koje nismo ubacili. To je sastavni deo igre, a ja sam u poslednjoj četvrtini morao da vodim računa o minutaži, jer u petak imamo važnu utakmicu protiv Žalgirisa", rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle utakmice.

On je istakao da bi voleo da košarkaši Partizana nastave u istom ritmu u nastavku sezone.

"Veoma sam zadovoljan i voleo bih da nastavimo u ovim ritmu, jer opet su sjajne brojke kada su u pitanju izgubljene i osvojene lopte. Tako je bilo i protiv Zvezde i voleo bih da nastavimo. I drugi podatak, u prvom poluvremenu su imali osam ofanzivnih skokova, a u drugom samo tri. Nekoliko napada je bilo da nisu uspeli da šutnu ka košu, sve pohvale igračima", izjavio je trener Partizana.

"Crno-beli" će u petak gostovati Žalgirisu u 23. kolu Evrolige.

"Moramo isto da igramo odbranu. Idemo protiv Žalgirisa, oni su agresivan i fizički tim, dosta polažu na odbranu. Igraju u velikom ritmu sa dosta izmena. Posle toga ima još dosta da se igra, ali nas sada zanima isključivo Žalgiris", naveo je Obradović.

Obradović je rekao da je Džejms Naneli odigrao večeras angažovano u odbrani i napadu, kao i ceo tim "crno-belih".

"Pobeda protiv Crvene zvezde donela je dosta u psihološkom smislu. Rekao sam da su slavili posle te utakmice u svlačionici. Najvažnije je samopouzdanje, sve dolazi iz njega i moramo da nastavimo daigramo. Moramo da znamo šta znači agresivna odbrana i napad. Ako tako nastavimo, siguran sam da možemo da ostvarimo velike rezultate, najiskrenije to mislim", izjavio je trener Partizana.

Obradović je istakao da košarkaši Partizana ove sezone imaju veliku podršku navijača.

"Mnogo smo ponosni. Navijanje, želja, oni prepoznaju dobru odbranu, reaguju na to i hvala im na tome. Sada tako treba igrati u gostima. Protiv Zvezde smo uspeli, našli smo rešenje i moramo tako da nastavimo", dodao je Obradović.

On je potom najavio meč u Kaunasu protiv Žalgirisa.

"Najvažnija stvar je da igramo agresivno na lopti. U prvom poluvremenu smo imali tri greške u odnosu na ostatak utakmice, ali to je tako, da ne pominjem imena. Moramo da radimo, sve to izgleda bolje. Jedna od ključnih stvari protiv Žalgirisa je agresivnost na lopti i njihovim ključnim igračima, kao što smo večeras na Diju Bostu i Nandu De Kolou. Uvek postoje igrači koji su najvažniji za igru nekog tima", zaključio je Obradović.

On je na kraju potvrdio da je slovački košarkaš Vladimir Brodžijanski odlučio da napusti Partizan iako je imao ugovor sa "crno-belima" do 14. februara. Obradović je zahvalio slovačkom košarkašu i poželeo mu sreću u nastavku karijere.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi u Bolonji od Virtusa u 22. kolu Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Bolonji od ekipe Virtusa rezultatom 84:72 (30:14, 18:21, 22:16, 14:21) u meču 22. kola Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tornike Šengelija sa 15 poena, dok je Kajl Vims ubacio 13. Srpski košarkaš Miloš Teodosić postigao je šest poena i imao dva skoka i devet asistencija za 24 minuta na terenu. U ekipi Crvene zvezde najbolji je bio Luka Vildoza sa 20 poena, dok je Dalibor Ilić dodao 10.

Crvena zvezda i Virtus imaju po 10 pobeda i 12 poraza. "Crveno-beli" će u narednom kolu Evrolige u četvrtak od 20.30 sati igrati u Milanu sa Armanijem, dok će Virtus dan kasnije gostovati Asvelu.

Virtus je dobro otvorio meč i poveo 9:2. Prednost domaćeg tima rasla je iz minuta u minut, a Virtus je prvo četvrtinu dobio rezultatom 30:14.

Italijanski tim je drugu četvrtinu otvorio trojkom Marka Belinelija i poveo 33:14. Igralo se potom poen za poen, a u 15. minutu bilo je 40:25 za Virtus. Košarkaši Crvene zvezde su nešto angažovanijom igrom u finišu druge četvrtine uspeli da smanje prednost domaćeg tima na 48:35.

Virtus je na startu treće četvrtine održavao prednost od 13 poena, ali su domaći košarkaši zaigrali angažovanije u finišu i u poslednji deo meča ušli sa vođstvom od 70:51.

Košarkaši Crvene zvezde su u poslednjoj četvrtini zaigrali angažovanije, ali je Virtus na kraju slavio rezultatom 84:72.

Ivanović: Veoma loša utakmica, naročito u odbrani

rener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je da njegov tim odigrao lošu utakmicu protiv Virtusa u 22. kolu Evrolige.

"Crveno-beli" su večeras poraženi u Bolonji od ekipe Virtusa 84:72.

"Veoma loša utakmica, naročito u odbrani", rekao je Ivanović po završetku meča za Evroliginu televiziju.

Trener košarkaša Virtusa Serđo Skariolo bio je zadovoljan pobedom svom tima.

"Definitivno smo dobro odigrali, naročito u odbrani. Bili smo i dobri i u napadu, ali nismo uvek završavali akcije kako je bilo potrebno, čak i posle nekih dobro izgrađenih pozicija. Međutim, onoliko asistencija je stvarno mnogo značajno za ovaj uspeh", rekao je Skariolo.

Crvena zvezda će u četvrtak gostovati ekipi Armanija u 23. kolu Evrolige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan dočekuje Asvel – osveta ili?

Izvor: B92, 31.Jan.2023

Košarkaši Partizana od 20.30 časova dočekuju ekipu Asvela u okviru 22. kola Evrolige...Trener Partizana Željko Obradović izjavio je dan pred utakmice sa Asvelom da njegova ekipa mora da popravi neke stvari koje je u prvoj utakmici slabo radila...U prvom ovosezonskom duelu protiv Asvela, beogradski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.