Košarkaši Partizana ubedljivo preko Zvezde u finale

Izvor: Politika, 10.Jun.2010, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Partizana ubedljivo preko Zvezde u finale

Crvena zvezdaPartizan 74:85 (25:23,15:20,12:31,22:11).– Isključenje trenera Vujoševića iniciralo obrt u kom je šampion napravio skor 38:2 za devet minuta

Košarkaši Partizana ekspresno su se plasirali u finale plej-ofa.

U meču punom naboja i emocija, isključenih trenera oba tima, slabog suđenja i rekordno malog broja gledalaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << retko viđenom serijom 38:2 u intervalu od 18. do 27. minuta, šampion je demonstrirao silu i prilično delikatnu situaciju pretvorio u još jedan ubedljiv trijumf protiv Crvene zvezde.

Ipak, stručni štab „crno-belih” moraće i te kako da analizira 201 derbi zbog činjenice da „veliki prasak” nije bio plod vrhunske igre već sticaja čudnih okolnosti. Spisak slabih parametara je podugačak, a najupečatljiviji su 17 izgubljenih lopti (Marić 4) i 19 promašenih slobodnih bacanja (Marić 19).

Zvezda je kao i u prvom meču bila u egalu poluvreme, ali sada mnogo motivisanija i opasnija. Simultankom Bjelice otvorila je meč sa 11:0, a reprezentativac je postigao devet poena, ukupno 16 u četvrtini, što je kod rivala stvorilo veliku nervozu.

Partizan nije imao igru u reketu, sjajnom plejmejkeru Mekejlebu zatvoren je prodor i favorit je bio prinuđen na šutersku opciju. Iako su se „crno-beli” brzo rezultatski vratili u utakmicu, nisu uspevali da dođu do igre. U tri poslednja minuta druge četvrtine dogodila su se dva ključna momenta.

Prvo su zbog čestih prigovora obostranom tehničkom greškom kažnjeni treneri oba tima, a minut kasnije Nešković je pokazao Vujoševiću put u svlačionicu, posle njegove, mnogo puta viđene „minijature” kada timu ne ide dobro. Zvezdina prednost od osam poena (39:31), precrtana je potom kao gumicom. Ostaće zabeleženo kao retko dostižan rekord da jedan tim za minut postigne četiri „trojke”.

Tri poklon lopte rivala kaznili su Kecman, Rašić, Roberts i Božić i to je bio uvod u kraj koji je usledio posle odmora kada je šampion serijom 13:0, u kojoj je Roberts izrastao u igrača derbija, deklasirao domaćina. Da bar odnos isključenih aktera bude izjednačen, pobrinuo se ponovo sudija Nešković kada je u 27. minutu pokazao i Trifunoviću put ka tunelu.

DVORANA:„Pionir”. GLEDALACA: 1.500. SUDIJE: Jovčić, Nešković i Mrdak.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 12 (1 „trojka”), Milošević 5 (1), Kikanović 6, Radosavljević, Nedović 4 (1), Stević 9, Radivojević, Jelovac, Rondović, Stojačić 4, Štimac 8 (1), Bjelica 26 (2).

PARTIZAN: Roberts 17 (1), Sinovec, Mekejleb 13, Kecman 10 (3), Milošević, Rašić 12 (3), Mitrović 3, Božić 9 (3), Marić 10, Veseli 11, Đekić, Vraneš.

M. Stojaković

------------------------------------------------------------------

Hemofarm u finalu plejofa protiv Partizana

Košarkaši vršačkog Hemofarma plasirali su se u finale plej-ofa domaće Superlige, pošto su u Kragujevcu pobedili Radnički sa 91:75 (18:16, 26:21, 21:21, 26:17).

Hemofarm je tako slavio u polufinalnoj seriji sa 2:0, pošto je i u prvoj utakmici u Vršcu pre dva dana pobedio sa 114:97.

Najefikasniji u ekipi Hemofarma bio je Boban Marjanović sa 18 poena uz 10 skokova, Erik Hil dodao je 15. U domaćem timu Mladen Pantić postigao je 17 poena, dva manje ubacio je Vukašin Aleksić.

Prvi meč finala u ponedeljak

Finalna serija igra se do tri pobede, a prva utakmica na programu je u ponedeljak u Beogradu. Partizan je domaćin i 18. i 22. juna, a Hemofarm 16. i 20. juna. Svi mečevi počinju u 18 časova.

[objavljeno: 10.06.2010.]
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Štimac: "Ovo je definitivno kraj"

Izvor: B92, 10.Jun.2010

Vladimir timac, košarkaš Crvene zvezde, rekao je posle eliminacije svog tima iz plej ofa da "sigurno odlazi" sa Malog Kalemegdana..."To je definitivno. Možda se jednog dana i vratim u Crvenu zvezdu ali je sada realna opcija da odlazim u inostranstvo," rekao je Štimac a preneo dnevni list Sport...'Sport'...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.