Košarkaši Partizana od minus 20 do pobede protiv Zvezde u derbiju ABA lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2023, 09:47

Košarkaši Partizana od "minus 20" do pobede protiv Zvezde u derbiju ABA lige

Košarkaši Partizana savladali su večeras Crvenu zvezdu 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15) u derbiju 21. kola ABA lige i napravili veliki korak prema osvajanju prvog mesta uoči plej-ofa.

Crno-beli su pred rekordnim brojem gledalaca u regionalnom takmičenju (17.124) uspeli da nadoknade "minus 20" iz prvog poluvremena (46:26), u kojem je Zvezda dominirala zahvaljujući fantastičnom Fakundu Kampacu.

Ipak, u nastavku, nošeni podrškom pune Arene crno-beli su "istopili" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prednost, a posle pete lične Kampaca došli do potpunog preokreta.

Partizan sada na vrhu tabele ima skor 19-2, dok je Zvezda na učinku 17-3.

Matijas Lesor bio je najzaslužniji za trijumf crno-belih sa 27 poena, čak 15 sa linije slobodnih bacanja od ukupno 21 koliko je izveo, Zek Ledej postigao je 17, a Dante Ekzum 15.

Kod Zvezde Kampaco je ubacio 21 poen, sve u prvom poluvremenu, Luka MItrović 17, a Ben Bentil 10 poena.

Incident na kraju derbija, Lesor udario Petruševa

Košarkaš Partizana Matijas Lesor izazvao je veliki incident na kraju derbija ABA lige, nakon što je udario centra Crvene zvezde Filipa Petruševa.

Veći sukob sprečili su ostali igrači, a trener Partizana Željko Obradović "ispratio" je crveno-bele do tunela prema svlačionici.

Partizan je u derbiju 21. kola posle velikog preokreta u nastavku savladao Crvenu zvezdu 92:81 i učvrstio se na prvom mestu.

Obradović se izvinio Petruševu: Bespotreban potez Lesora

Matijas Lesor je neverovatan čovek, sa neverovatnom energijom, koji mnogo donosi timu. To što je uradio na kraju utakmice je bespotrebno i kao trener želim da izvinim Filipu Petruševu što ga je dva puta odgurnuo, izjavio je trener košarkaša Partizana Željko Obradović.

Lesor je napao Petruševa posle derbija 21. kola ABA lige i pobede Partizana protiv Crvene zvezde 92:81.

"Da li je provokacija ili nije, to nije razlog. Navijači su nas podigli, ovo je bilo fenomenalno, ali bilo bi bolje da se neke reči nisu čule. Nijedna pobeda na svetu nije važnija od toga da se ponašaš normalno. Ja sam takav", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Ivanović: Najvažniji mi je osećaj, dobićemo ih i Partizan to zna

Najvažniji mi je osećaj mojih igrača posle utakmice, bilo da smo dobili ili izgubili. Mi smo sigurni da ćemo ih dobiti, a što je najgore ili najbolje za nas i Partizan zna da ćemo ih dobiti, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović posle poraza u derbiju 21. kola ABA lige (92:81).

Zvezda je u prvom poluvremenu imala "plus 20", ali je u nastavku potpuno pala.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu igrali vrlo dobro. U drugom poluvremenu smo imali neke izgubljene lopte i dosta problema u napadu", istakao je Ivanović i dodao da Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović nisu igrali u nastravku zbog povreda.

Na pitanje šta se događa sa Lukom Vildozom, koji je potpuno van forme, Ivanović je rekao da će se sigurno vratiti.

"Svaki igrač ima uspone i padove, prema tome, vratiće se, poručio je Ivanović.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.