Košarkaši Partizana naneli prvi poraz FMP-u u ABA ligi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2019, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Partizana naneli prvi poraz FMP-u u ABA ligi

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu FMP sa 90:85 (19:20, 21:20, 26:19, 24:26), u petom kolu ABA lige.

Izabranici Andree Trinkijerija ostvarili su treći trijumf u regionalnom takmičenju, kojim su prekinuli seriju FMP-a od četiri meča bez poraza u ABA ligi.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tomas Rašon sa 23 poena i pet skokova. Nemanja Gordić ubacio je 15 uz pet asistencija, dok je Ognjen Jaramaz dodao 10. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U ekipi FMP-a najbolji je bio Aleksa Radanov sa 18 poena.

Crno-beli su meč otvorili sa četiri poena Radeta Zagorca, ali je FMP brzo uzvratio serijom od 11:0, da bi do kraja prve deonice Partizan uspeo da smanji zaostatak.

Nastavak meča doneo je izjednačenu igru oba tima, pa je rezultat na poluvremenu bio 40:40.

Treći period obeležila je bolja igra Partizana, koji je od pet poena zaostatka uspeo da sa prednošću od sedam poena uđe u poslednji deo, zahvaljujući Ognjenu Jaramazu i Stefanu Birčeviću.

Izabranici Vladimira Jovanovića sredinom poslednjih 10 minuta uspeli su da se vrate u igru i da priđu na samo dva poena zaostatka, ali su koševima Rašona Tomasa i Nemanje Gordića crno-beli na tri minuta ponovo vratili prednost na plus šest.

Poslednji minuti meča doneli su veliku borbu, ali je Partizan uspeo da slomi otpor FMP za novi trijumf u regionalnoj ligi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosarkašice “Hisara” izgubile, “Dubočica” nije igrala

Izvor: JUGpress.com, 03.Nov.2019, 09:39

LESKOVAC..U četvrtom kolu Prve ženske košarkaške regionalne lige ekipa KK „Hisara“ izgubila je u Kruševcu od domaće „Bagdale“ rezultatom 60:54 (22:10, 8:13, 20:8, 10:23). Drugi leskovački predstavnik u ovom takmičenju, ekipa ŽKK „Dubočice“ je trebala da bude domaćin ekipi KK „Bora“,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.