Partizan slomio Krku u Laktašima

Izvor: Mondo, 14.Sep.2012, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan slomio Krku u Laktašima

Crno-beli u polufinalu turnira u Republici Srpskoj savladali prvaka Slovenije – 68:64.

Košarkaši Partizana savladali su Krku u polufinalu turnira u Laktašima 68:64, na kojem crno-beli učestvuju u sklopu priprema za novu sezonu. Organizator turnira je Igokea iz Aleksandrovca koja se u drugom polufinalu sastaje sa ruskim Himkijem.

Partizan je od starta meča diktirao ritam za koji košarkaši Krke nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << imali odgovor. Dobra odbrana je krasila srpskog šampiona, a kontranapad je bio jako oružje izabranika Duška Vujoševića. Devet poena je bila najveća prednost Partizana u prvoj četvrtini, u drugoj je Krka prišla na dva zaostatka, ali su se crno-beli dobro branili i vratili rezultatski višak.

Najubedljiviji su crno-beli bili u trećoj deonici u kojoj su imali prednost i od 18 poena. Partizan je odlično ušao u drugo poluvreme, otvorio ga serijom od 8:0, slovenački predstavnik dugo nije uspevao da postigne koš.

U poslednjem periodu utakmice Krka je koristila neefikasnost crno-belih pri slobodnim bacanjima, osim trojke Lestermana u prvoj četvrtini, šut za tri poena nije išao gostima iz Beograda. Slovenci su pojačali pritisak, topili višak srpskog šampiona, prišli na šest poena zaostatka (62:56). Do kraja meča Partizan je morao žestoko da se brani ne bi li sačuvao već upisan trijumf - 68:64.

Patizan je imao značaju podršku navijača u ovom meču, oko 200 pristalica bodrilo je crno-bele u Laktašima.

Duško Vujošević, trener Partizana na turniru u Republici Srpskoj, na raspolaganju ima 15 igrača. Prvi put ovog leta sa ekipom rade reprezentativci Danilo Anđušić, odnosno Dejan Musli ali oni nisu upisali minutažu protiv Krke. Davis Bertans će se ekipi priključiti naknadno, a Vladimir Lučić je ostao u Beogradu, gde se oporavlja od povrede.

Turnir se završava u subotu, meč za treće mesto igraće se od 18 časova, a finale je na programu od 20,30.

Uskoro opširnije

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan u finalu turnira

Izvor: Sportal.rs, 14.Sep.2012

Partizan je uspešno startovao na turniru u Laktašima. Stara mušterija iz ABA lige - Krka, samo u prvoj i poslednjoj deonici je uspela da parira u potpunosti višestrukom uzastopnom prvaku Srbije, koji je na kraju slavio 68:64 (14:10, 25:21, 16:7, 13:26).

Nastavak na Sportal.rs...

Košarkaši Partizana u finalu turnira u Latašima

Izvor: Blic, 14.Sep.2012

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale turnira u Republici Srpskoj savladavši u Laktašima ekipu Krke sa 68:64...Predvođeni Đorđem Gagićem, koji je meč završio sa 17 poena, crno-beli su u trećoj deonici izgradili nenadoknadivih "+18", pa je Krka samo pripretila u poslednjoj četvrtini,...

Nastavak na Blic...

Partizan u finalu turnira u Laktašima

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2012

Košarkaši Partizana pobedili su večeras ekipu Krke rezultatom 68:64 (14:10, 25:21, 16:7,13:26) u polufinalu turnira u Laktašima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Partizan u finalu turnira u Laktašima

Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Sep.2012

Košarkaši Partizana odigrali su prvi meč u pripremi za sezonu 2012/2013 koji je otvoren za javnost. Na turniru u Laktašima u polufinalu susreli su se sa ekipom Krke, koju su, u utakmici sa puno oscilacija, savladali rezultatom 68:64 (14:10, 25:21, 16:7, 13:26). U prvoj dionici tim Duška Vujoševića...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Partizan bolji od Krke, rađa se novi paklen centarski tandem

Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2012

  Partizan je pobedom nad slovenačkom Krkom ostvario plasman u finale turnira u Laktašima, na kojem učestvuju još domaća Igokea i Himki, iz čijeg međusobnog duela će pobednik doći na megdan Partizanu u finalu. Šampion Srbije je uz mnogo osailacija u prvom pripremnom meču otvorenom za javnost...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.