Košarkaši Foke obezbedili plasman na finalni turnir državnog prvenstva za pionire

Izvor: KGsport.info, 29.Apr.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Foke obezbedili plasman na finalni turnir državnog prvenstva za pionire

Mladi košarkaši kragujevačke Foke osvojili su prvo mesto na polufinalnom turniru KSS-a u konkurenciji pionira, koji je ovog vikenda održan u hali „Gordana Goca Bogojević“. Na taj način Kragujevčani su obezbedili plasman na finalni turnir državnog prvenstva od 11. do 13. maja u Ivanjici.
Košarkaši Foke, pod vođstvom trenera Stefana Arnauta, zabeležili su sve tri pobede na turniru, savladavši u prvom meču Partizan NIS sa 78:76, a zatim Vrbas (67:48) i Vlasotince >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << (94:70). Turnir je inače protekao u odličnoj organizaciji, za šta su zaslužni ljudi iz Sportskog kluba Foka, na čelu sa predsednikom kluba Srećkom Otovićem.
Pored polufinalnog turnira u Kragujevcu, odigrana su i polufinala u preostale tri regionalne grupe Vojvodina, Istok i Centar. Tako će na velikom finalnom turniru državnog prvenstva, koji bi trebao da bude odigran od 11. do 13. maja u Ivanjici, pored košarkaša kragujevačke Foke učestvovati i Crvena zvezda, Banjica Mega i Mladost iz Zemuna.
I PIONIRKE NA FINALNOM TURNIRU
Poput pionira, i pionirke Foke igraće na finalnom turniru osam najboljih ekipa iz države. Turnir se igra od 3. do 6. maja u Kladovu, a kragujevačke košarkašice svrstane su u A grupu, zajedno sa Crvenom zvezdom, Novosadskom ŽKA i ekpom Rasa.
Drugu grupu sačinjavaju Stara Pazova, Art basket, Ljubovija i ekipa Hajduk Veljka.
Kragujevčanke prvi meč grupne faze igraju u četvrtak, 3. maja protiv Novosadske ŽKA, potom se sastaju sa Rasom (4. maj) i na kraju sa Crvenom zvezdom (5. maj).
Pravo igranja finala (6. maj) stiču dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.