Korneri - Partizanovo najjače oružje, da li će delovati i protiv Bešiktaša?

Izvor: Sportske.net, 17.Avg.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korneri - Partizanovo najjače oružje, da li će delovati i protiv Bešiktaša?

Segment igre koji je doskora delovao kao velika slabost crno-belih, na početku ove sezone postao njihova velika prednost.

Od početka aktuelnih kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan je odigrao šest mečeva, postigao ukupno 13 golova, od toga gotovo polovinu, čak šest, dao je posle kornera.

Sve je počelo u revanš meču protiv Rudara u Humskoj (3:0), kada je Danilo Pantić bio egzekutor posle uigrane akcije sa Sumom posle kornera.

Usledio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je dvomeč sa litvanskim Trakaijem kojeg je Partizan eliminisao baš zahvaljujući dobro izvedenim kornerima. Oba gola u tom dvomeču crno-beli su postigli posle udaraca iz ugla.

Ipak, najupečatljiviji utisak kada su korneri u pitanju, Partizan je ostavio protiv Nordsjelanda u trećem kolu - jedan gol u Danskoj, plus još dva sinoć u Beogradu crno-beli su davali posle kornera i potvrdili da su sve opasniji iz ovakvih situacija pred protivničkim golom.

Od tih ukupno šest golova, Nemanja R Miletić je postigao dva, Rikardo Gomeš, Danilo Pantić, Svetozar Marković po jedan, uz autogol fudbalera Trakaija u prvom meču drugog kola u Humskoj.

Ono što sada očekuje crno-bele, jeste dvomeč sa Bešiktašom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa se postavlja pitanje da li svi ovi golovi crno-belih posle kornera mogu imati neki značaj uoči duela sa favorizovanom ekipom iz Istanbula.

Jasno je da će ovoga puta fudbalerima Partizana biti znatno teže da na sličan način dolaze do golova. Bešiktaš u svojim redovima ima sjajne defanzivce, na čelu sa Portugalcem Pepeom, Hrvatom Vidom, Čileancem Rokom i neće lako dozvoljavati ovakve golove.

Zbog toga će crno-beli morati da traže raznovrsnija rešenja u napadu, da poprave realizaciju akcija iz igre, pre svih Rikardo Gomeš koji bi trebalo da procenat svojih propuštenih prilika svede na minimum.

Uostalom, tako je i LASK sinoć dva puta zatresao mrežu Bešiktaša.

Još jedno veoma važno pitanje na kojem će Zoran Mirković sa svojim stručnim štabom sigurno raditi narednih dana, jeste kako sprečiti učestale padove u igri u drugom poluvremenu i konačno pronaći prave razloge zbog kojih se to ponavlja iz meča u meč.

Protiv Bešiktaša to jednostavno ne sme da se desi ukoliko crno-beli žele u Ligu Evrope...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.