Kolo JSL u senci večitog derbija

Izvor: B92, 27.Nov.2009, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolo JSL u senci 'večitog derbija'

Utakmicama 13. kola u subotu se nastavlja takmičenje u Jelen Superligi.

U senci 137. večitog derbija, trećeplasirana Vojvodina će dobrim rezultatom protiv Rada pokušati da se približi Crvenoj zvezdi i Partizanu. OFK Beograd dočekuje Čukarički, Spartak gostuje Metalcu u Kragujevcu, Napredak dočekuje Jagodinu, Borac Javor a Smederevo BSK iz Borče. Sve utakmice 13. kola Jelen Super lige igraju se u subotu od 13 časova, osim 'večitog derbija' koji počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 16.15.

Vodeća Crvena zvezda biće domaćin Partizanu, a u slučaju pobede "crveno-beli" bi stekli sedam bodova prednosti i, praktično, osigirali titulu jesenjeg šampiona. Sa druge strane, Partizan bi pobedom na terenu večitog rivala smanjio razliku na samo jedan bod i završnicu prvog dela sezone učinio izuzetno zanimljivom.

Zvezda je u prošlom kolu savladala domaći Čukarički sa 3:0, dok je Partizan na svom terenu bio bolji od Smedereva sa 2:1.

Ekipa Rada dočekaće sutra trećeplasiranu Vojvodinu, a 'Građevinari' će pokušati da dođu do druge pobede u sezoni. Vojvodina bi u slučaju uspeha na Banjici zabeležila osmu pobedu u Superligi i u zavisnosti od ishoda večitog derbija prišla na tri boda Partizanu ili sedam bodova Crvenoj zvezdi.

U prošlom kolu Rad je izgubio od domaće Jagodine sa 1:0, dok je Vojvodina u Novom Sadu savladala Borac sa 3:0.

Fudbaleri OFK Beograda, koji zauzimaju četvrto mesto na tabeli, dočekaće Čukarički. 'Romantičari' su prošlog vikenda savladali Hajduk iz Kule sa 2:0, dok je Čukaričkom poraz od Zvezde bio deveti u Super ligi.

Ekipa Spartaka gostuje kod Metalca, koji svoje utakmice kao domaćin igra u Kragujevcu. Subotičani su u prošlom kolu pobedili Napredak sa 2:0, a Metalac je odigrao bez pogodaka protiv BSK-a iz Borče.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan,   Večiti derbi,   Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.