Kolateralna šteta u sukobu izmedju FIBA i ULEB

Izvor: Beta, 03.Apr.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolateralna šteta u sukobu izmedju FIBA i ULEB

BEOGRAD, 3. aprila 2015. (Beta) - Trener Partizana Duško Vujošević rekao je u petak da su srpski košarkaški klubovi "kolateralna šteta" u sukobu Svetske košarkaške federacije (FIBA) i Udruženja evropskih košarkaških liga (ULEB) i da su suviše mali da odlučuju o formatu Evrolige.

"Mali smo mi da odlučujemo u kom formatu će da se igra Evroliga, nad kojim delovima će FIBA uspeti da povrati vlasništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i kontrole. Mi ćemo tu biti kolateralna šteta, bolje da se bavimo stvarima na koje možemo da utičemo", rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir.

On je ponovio da je vlasništvo nad Jadranskom ligom "u slovenačko - hrvatskim rukama" i da tu nema srpskog udela.

"Stalno pričam isto, vlasništvo nad ovom ligom je u slovenačko - hrvatskim rukama i nema srpskog udela u vlasništvu lige. Klubovi jesu vlasnici lige, ali nema nijedne funkcije i tu su potrebne odredjene promene", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih je dodao da je najviše odgovarao sistem kada su tri kluba iz regiona išla u Evroligu.

"Sistem koji je najviše odgovarao je kada su tri kluba sa ovog područja išla u Evroligu i kada su sabirani uspesi iz tri takmičenja. Tu su sva takmičenja zadržavala važnost, osim časti, u smislu prohodnosti prema Evroligi", naveo je on.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kolateralna šteta u sukobu između FIBA i ULEB

Izvor: Akter, 03.Apr.2015

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je u petak da su srpski košarkaški klubovi "kolateralna šteta" u sukobu Svetske košarkaške federacije (FIBA) i Udruženja evropskih košarkaških liga (ULEB) i da su suviše mali da odlučuju o formatu Evrolige..."Mali smo mi da odlučujemo u kom formatu...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.