Ko je dao Srbiji više reprezentativaca, Partizan ili Crvena zvezda?

Izvor: 011vodič.com, 08.Okt.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je dao Srbiji više reprezentativaca, Partizan ili Crvena zvezda?

Jedna od najčešćih rasprava između navijača Partizana i Crvene zvezde je oko toga koji klub je tokom minulih godina doneo našoj reprezentaciji najviše igrača. Često se stiče utisak da su škole “večitih rivala” najbolje u Srbiji i da je većina reprezentativaca prošla kroz njih, ali to uglavnom izaziva to što mnogi mladi igrači kasnije pređu u neki od ta dva kluba.
Kvota u MaxBetu na trijumf Srbije protiv Paragvaja je 1.95.
Selektor “orlova” Ljubiša >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Tumbaković je okupio selekciju za prijateljski meč sa Paragvajem (10. oktobra) i kvalifikacioni sa Litvanijom (14. oktobra), a na njemu ima nekoliko đaka iz Zvezdine i Partizanove škole.
Iako na spisku ima više igrača koji trenutno igraju za crveno-bele (četvorica, spram jednog Partizanovog), tim iz Humske je obučio više fudbalera od onih koji se trenutno pripremaju u Staroj Pazovi.
Školu crno-belih su prošla njih petorica, Nikola Milenković, Saša Lukić, Nemanja Radonjić, Adem Ljajić i Aleksandar Mitrović, dok Zvezda ima jednog manje. Na pomoćnom terenu stadiona “Rajko Mitić” stasali su Marko Dmitrović, Aleksandar Kolarov, Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović.
Ipak, moramo da napomenemo, na aktuelnom Tumbakovićevom spisku nema nekoliko standardnih reprezentativaca. Nedostaju “Zvezdini” Luka Jović i Nemanja Matić, “Partizanov” Matija Nastasić, ali i Antonio Rukavina (Bežanija), Aleksandar Katai (Vojvodina), Darko Lazović (Borac Čačak)…
Pomenimo i to da su na aktuelnom spisku trojica učenika škole Vojvodine, a po dvojica Sloge iz Kraljeva, Rada, Radničkog iz Kragujevca i Borca iz Čačka.
Golmani: Marko Dmitrović (Crvena zvezda), Predrag Rajković (Jagodina), Boris Radunović (Rad).
Defanzivci: Nemanja Miletić (Sloga Kraljevo), Marko Gobeljić (Sloga Kraljevo), Aleksandar Kolarov (Crvena zvezda), Filip Mladenović (Borac Čačak), Nikola Milenković (Partizan), Nikola Maksimović (Sloboda), Stefan Mitrović (Crvena zvezda), Nemanja Milunović (Borac Čačak), Milan Rodić (OFK Beograd).
Vezisti: Luka Milivojević (Radnički Kragujevac), Saša Lukić (Partizan), Nemanja Maksimović (Crvena zvezda), Nemanja Gudelj (NAC Breda), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Filip Kostić (Radnički Kragujevac), Nemanja Radonjić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Adem Ljajić (Partizan), Sergej Milinković-Savić (Vojvodina).
Napadači: Aleksandar Mitrović (Partizan), Milan Pavkov (Novi Sad), Andrija Pavlović (Rad).


The post Ko je dao Srbiji više reprezentativaca, Partizan ili Crvena zvezda? appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.