Klinci i Šaranov odveli Partizan u finale

Izvor: B92, 20.Apr.2016, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinci i Šaranov odveli Partizan u finale

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije za sezonu 2015/2016.

Crno-beli su u dvomeču nadigrali Spartak, pobedom u revanšu u Subotici 3:0 (1:0), nakon remija bez golova u Humskoj.

Trijumf Partizanu na severu doneli su mladi napadači Nemanja Mihajlović, Dušan Vlahović, a strelac je bio i bek Ivan Bandalovski.

Crno-beli su poveli već u drugom minutu, trijumf su overili u poslednjih pet minuta, a u međuvremenu je na golu blistao Bojan Šaranov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je sa četiri fantastične intervencije sprečio Spartak da preokrene rezultat sredinom drugog poluvremena.

Partizan će se peti put boriti za trofej Kupa Srbije od osamostaljenja zemlje 2006. godine, a do sada je tri puta osvajao trofej.

Crno-beli su od osnivanja osvojili 12 trofeja u nacionalnom Kupu, uz 26 titula, jedan Superkup Jugoslavije i Mitropa kup.

Jedni poraz crno-beli su doživeli prošle sezone od Čukaričkog, a sada će im rival biti Borac ili Javor.

Partizan je na idealan način otvorio duel u Subotici pošto je već u drugom minutu došao do prednosti. Bandalovski je prošao po desnoj strani i poslao povratnu loptu do peterca, a tamo je bio Mihajlović koji je prosledio u mrežu – 0:1.

Rani gol ulio je dodatno samopouzdanje crno-belima koji su od početka meča kontrolisali dešavanja na terenu.

Domaćin je uzvratio u 14. minutu posle kontre. Mrkela je bio u dobroj poziciji u kaznenom prostoru, ali je ipak šutirao pored gola i šansa je propala.

Crno-beli su do 2:0 mogli u 23. minutu posle kornera. Gogua je glavom vratio loptu na peterac, tamo je pokušao Božinov iz okreta, ali ipak nije pogodio.

Spartak je najbolju priliku imao u 31. minutu. Posle noev kontre Milić se našao u odličnoj situaciji, ali je dao sebi predug for i golman Šaranov je uspeo da ga izblokira.

U finišu prvog dela Spartak je bio nešto bolji rival, imao je nekoliko pokušaja, ali ipak nije uspeo da zatrese mrežu Šaranova.

Obojica trenera su menjali igrače na poluvremenu. Rus na klupi Spartaka Andrej Černišov je umesto Mrkele uveo iskusnog Torbicu, dok je Ivan Tomić zbog povrede Gogue uveo mladog štopera Miladina Stevanovića.

Domaćin je drugi deo meča počeo značajno agresivnijom igrom nego u prvih 45 minuta, ali nije bilo opasnosti po gol Partizana u prvih desetak minuta.

U 15. minutu konačno je i Partizan konkretno zapretio, Stevanović je šutirao snažno sa oko 18 metara, ali je Mirković sjajnom paradom odbranio.

Minut kasnije Jovanović zaustavlja opasan napad domaćina prilikom pasa za Milića, da bi u 66. Spartak imao dve sjajne šanse u jednom napadu za izjednačenje. Šutirali su Novaković i Mudrinski, ali je briljantni Šaranov spasao Partizan.

U međuvremenu su opet oba trenera menjala istovremeno, Novaković je zamenio Milića u Spartaku, dok je Tomić osvežio napad uvođenjem 16-godišnjeg Vlahovića umesto Božinova.

To nije razbudilo crno-bele, samo dva minuta kasnije "golubovi" su opet zapretili, a opet je Šaranov morao da spasava crno-bele, paradom je zaustavio šut Ilića koga nije uspeo da zaustavi Bandalovski nakon dubinske lopte.

Nastavio je Spartak da dominira i pritiska Partizan, opet je domaćin bez mnogo muke stvorio priliku za šut, sjajno je gađao Novaković sa desetak metara, ali se fantastični Šaranov opet baca na vreme i četvrti put u desetak minuta spasava goste.

Nešto više od deset minuta pre kraja domaći su tražili penal posle duela Jovanovića i Mudrinskog, te pada napadača Spartaka u kaznenom prostoru Partizana, ali se sudija Bojan Nikolić nije oglasio.

Minut kasnije Mudrinski je bespotrebno faulirao Jovanovića prilikom pokušaja da stigne jednu dubinsku loptu daleko od gola, zbog čega je dobio drugi žuti karton, pa je Spartak ostao sa desetoricom u poslednjih deset minuta.

Samo pet minuta kasnije Partizan je iskoristio ovo i overio pobedu. Mihajlović je ubacio loptu u peterac sa desne strane, a mladi Vlahović glavom zatresao mrežu Spartaka – 0:2.

U poslednjem minutu meča crno-beli su stigli do trećeg gola. Stevanović je sa leve strane sjajno uočio utrčavanje Ivana Bandalovskog na desnoj, dijagonalom proigrao Bugarina koji je udarcem po zemlji loptu poslao u gol – 0:3.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.