Kleo: Želim da idem

Izvor: B92, 27.Jan.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kleo: "Želim da idem"

Najbolji fudbaler Partizana Brazilac Kleo izjavio prilikom dodele nagrade za najboljeg igrača u 2010.godini, da "želi da ide i da je to rekao i ljudima u klubu"

Partizan i Gvangžu su još jednu rundu pregovora završili bez pomaka. Kinezi u četvrtak uveče imaju let za domovinu, a do ranog popodneva bilo je "status kvo", što znači da, za sada, Kleo ostaje u Humskoj 1, pišu "Novosti".

Brazilac je u četvrtak dobio od kluba na poklon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dres i plaketu, kao nagradu za pobedu u anketi na zvaničnom sajtu za najboljeg igrača u 2010. godini, ali bilo je upadljivo koliko je prvi strelac "parnog valjka" drugačiji, lošije raspoložen, bez prepoznatljivog osmeha, koji ga je krasio prethodnih meseci.

Više ni on ne krije da želi da ode iz Partizana u Kinu, jer je dobio ponudu koja se ne odbija - milion i po evra po sezoni!

Tačno je, razgovarao sam sa čelnicima kluba i trenerom Stanojevićem i izrazio želju da odem. Pogotovo me šef struke razume, bio je i on fudbaler, zna da je ovo posao od kojeg živim. Dao mi je podršku. Sada je sve u rukama čelnika kluba, jer se oni pitaju, pošto imam ugovor sa Partizanom. Njima sam rekao kakve su moje želje"- rekao je Kleo.

Nema Brazilac nikakav problem sa tim što je ponuda stigla iz Kine, realno gledano, drugorazredne fudbalske zemlje. Ali je zato novac koji nude - top nivo!

Drugu ponudu osim ove nemam. Možda bih radije ostao u Evropi, ali niko me ne traži. U životu se ovakva šansa ne ukazuje tako često. Kada se "vrata" ovako otvore, mislim da bi to trebalo iskoristiti. Sa uslovima koje mi nude iz Kine obezbedio bih egzistenciju sebi i porodici. A, nisu u pitanju samo pare, nego apsolutno sve što mi se nudi je stvarno sjajno".

Kako sada stvari stoje, Kleo će u petak sa saigračima otputovati na pripreme u Antaliju, pošto je Partizan odbio poslednju ponudu Gvangžua.

Ne pitam se samo ja u ovom slučaju, nego i Partizan. Ako oni kažu da ostajem, prihvatiću to. Pružaću sve od sebe na utakmicama, boriću se kao jesenas, jer svi znaju da sam takav čovek. Ali, nije lako sačuvati mir kada znaš šta se dešava, da ne razmišljaš šta će biti, gde ćeš nastaviti karijeru" priznao je Kleo.

Pola miliona evra je razlike između ponude Kineza i potražnje Partizana. Ima još vremena do kraja prelaznog roka, dovoljno da se transfer realizuje. Samo što čelnici crno-belih o tome ne bi trebalo ni da razmišljaju dok ne nađu pravu zamenu za Klea, inače, ko će na proleće da trese mreže u dresu srpskog prvaka.

Nije u pitanju samo novac, iako je ponuda zaista frapantna. Brazilcu je ponuđen četvorogodišnji ugovor, po kojem bi zarađivao milion i po evra po sezoni, a pored toga dobio bi i vilu na korišćenje, ličnog vozača...

Čelnici Partizana u četvrtak nisu bili preterano raspoloženi da pričaju o pregovorima sa Kinezima. Generalni sekretar Darko Grubor je u prolazu odgovorio novinarima da nema šta da im kaže, dok je koordinator za sportska pitanja Albert Nađ samo kratko prokomentarisao:

Kleo vam je sve rekao, sprema se da nastavi pripreme sa saigračima u Antaliji" rekao je Nađ.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kleo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.