Kinzi zakucao MZT, Partizan 4-1

Izvor: B92, 27.Okt.2013, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinzi 'zakucao' MZT, Partizan 4-1

Košarkaši Partizana NIS pobedili su MZT u Skoplju 70:69 (16:21, 20:14, 19:16, 15:18), u meču petog kola regionalne ABA lige.

'Crno-beli' su u Makedoniju stigli nakon trijumfa nad Nanterom u Evroligi, a u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja zabeležili su tri pobede. Sa druge strane domaći košarkaši imaju polovičan učinak.

Tok meča pratite na našem sajtu.

Partizan je meč počeo petorkom Lovernj, Vesterman, Milosavljević, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Musli, Kinzi, a na drugoj strani prvi na teren su izašli Sinovec, Markovski, Gečevski, Čehovski i Otašević.

'Crno-beli' su loše počeli meč, za samo tri minuta primili su deset poena, za razliku od meča sa Nanterom kad su za celu četvrtin u primili samo pet, pa je Duško Vujošević bio prinuđen da interveniše tajm-autom. Prve poene za Partizan postigao je Lovernj, nakon toga usledila je serija domaćih 10:0, koju konačno prekida Kinzi. MZT je pogodio dve trojke, a Beograđani su promašili sva tri pokušaja van linije 6.75.

Gečevski je zaradio tehničku i ličnu grešku, a Kinzi je pogodio sva tri slobodna bacanja. Na drugoj strani tehničku grešku zbog prigovora dobio je i Vujošević, a Kostovski je bio precizan za 16:12.

Partizan nastavlja sa promašajima za tri poena, a MZT je posle tri vezana promašaja sa linije za slobodna bacanja konačno pogodio jedno. Kinzi drži svoju ekipu u igri (21:16).

Na startu druge četvrtine Kinzi je pogodio dve trojke i šut za dva i tako doneo prvo vođstvo na meču svojoj ekipi (26:25). Seriju Partizana prekida Lučić, a zatim Otašević postiže trojku (30:27). Musli je napravio faul nad Sinovecom koji je izveo tri slobodna bacanja, i sva tri puta bio precizan za plus sedam. Kinzi i dalje najbolji igrač kod aktuelog šampiona, a prvi put je promašio tri minuta pre kraja. Bogdanović posle serije promašaja konačno pogađa i to za tri poena, 35:31 za domaće.

Posle prvih 20 minuta Partizan vodi 36:35, pre svega zahvaljujući sjajnom Kinziju koji je ubacio 15 poena.

Rezultatska klackalica u trećoj četvrtini. Kinzi nastavlja sa dobrom igrom, a na drugoj strani poene postiže Otašević. Lovernj postiže koš uz faul Rejnoldsa. Francuski košarkaš je bio precizan pri dodatnom slobodnom bacanju za plus četiri. Čekovski je smanjo na pola koša zaostatka, ali Kinzi je penala oba puta bioprecizan (48:45).

Partizan je ušao u seriju zahvaljujući poenima Kinzija, Lovernja i Milosavljevića, 55:49. Nalet 'crno-belih' prekinuli su Sinovec i Kostoski sa penala. Treća četvrtina završena je rezultatom 55:51 za Beograđane.

Vesterman ne ulazi u igru još od poečtka meča kada se požalio na povredu kuka.

Na poečtku poslednje četvrtine MZT kažnjava promašaje Partizana i posle dužeg vremena stiže do izjednačenja (62:62). Drama u četvrtoj četvrtini, po jedna trojka na obe strane, pogodili su Kostovski i Milosavljević. Još jedna trojka makedonskog košarkaša za plus četiri izabranika Vlade Vukoičića.

Igru su zbog pet faulova morali da napuste Čekovski i Gagić.

Do kraja je ostalo manje od pola minuta, MZT je imao napad, Partizan se odlučio za zonsku odbranu i sačuvao svoj koš. Bogdanović je vodio poslednji napad srpske ekipe, njegov promašaj uhvatio je Kinzi i zakucao pobedu 70:69.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.