Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2019, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiks bez posledica, Partizan ide dalje! (video)

Veliki kiks crno-belih na početku meča uveo je duel u Malatiji u veliku neizvesnost i pravu dramu do samog kraja.

U revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Partizana poraženi su u Turskoj od Malatije sa 1:0, ali su zahvaljujući pobedi od 3:1 pre sedam dana u Humskoj, uspeli da se plasiraju u plej-of fazu kvalifikacija.

U tom, poslednjem dvomeču u borbi za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan će se sastati sa boljim iz večerašnjeg duela Aris Molde. Norvežani su prvi meč dobili na svom terenu sa 3:0.

Počelo je onako kako nije smelo za Partizan. Sedmi minut meča, prva kakva-takva opasnost po gol crno-belih i  odmah vođstvo Malatije, a sve posle očajnih reakcija fudbalera Partizana.

Duga lopta je sa polovine domaćina upućena ka Adisu Jahoviću, ovaj prihvata loptu između neodlučnih Pavlovićai Ostojića, a da sve bude gore, golman Stojković pogrešno procenjuje situaciju, istrčava u prazno, pa je Jahoviću ostalo da loptu prosledi u praznu mrežu - 1:0.

Partizan je potom, imao blagu inicijativu, a prvu priliku za izjednačenje crno-beli su imali u 15. minutu, kada je Suma uposlio Asana na levoj strani, Japanac je možda trebalo da prosledi loptu do slobodnog Sadika, ali se odlučio za šut koji nije bio dovoljno precizan.

Pet minuta kasnije nova opasnost pred golom Partizana, koju u poslednjem trenutku otklanja Zdjelar svojom intervencijom, ali pritisak domaćina se nastavio.

Odmah je usledila nova akcija, po desnoj strani preko Gokana Torea. On je pokušao da uputi centaršut, lopta pogađa Pavlovića ispod pazuha, domaći su tražili jedanaesterac, s obzirom da je defanzivac Partizana tom prilikom imao i ispruženu ruku, ali ponovljeni snimak je ipak pokazao da nije bilo razloga za najstrožu kaznu.

Na isteku prvih pola sata igre, opet Tore stvara konfuziju u odbrani Partizana, na kraju Bifuma šutira iskosa sa desne strane, ali srećom po Partizan lopta je odskakutala pored desne stative. Činilo se da golman Stojković ne bi mogao ništa da je fudbaler Malatije bio malo precizniji.

Mogao je Partizan da sebi značajno olakša posao u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kada je Zoran Tošić odlično izveo slobodan udarac sa desne strane, a Sadik iz dva pokušaja ne uspeva da savlada golmana domaćih Farnola.

Početak drugog poluvremena bio je bez zanimljivog sadržaja, sve do 59. minuta. Bifuma je sa levoj strani prevario Miletića, onda odlično centrirao, na kraju je usledio oštar udarac po zemlji koji je Ostojić izbokirao ispred Stojkovića.

Još veća opasnost po gol Partizana viđena je u 78. minutu, kada Tore odlično centrira sa desne strane, lopta dolazi do Mine koji ju je dočekao na drugoj stativi, ali golman Partizana Vladimir Stojković ovog puta odlično reaguje i spasava svoju mrežu.

Ušlo se potom u sam finiš, tokom kojeg su crno-beli pokušavali da odugovlače, bez većih ambicija, ne samo tada, nego tokom čitavog drugog poluvremena da ozbiljnije ugroze gol domaćina.

Zbog čestih prekida, nadoknada je trajala čitavih sedam minuta, samim tim je potrajao i sve jači pritisak ekipe Malatije na polovini Partizana.

U 94. minutu prava drama na obe strane. Prvo odlična kontra koju je povukao Pavlović, nastavio Asano i na kraju Sadik koji ne koristi prvu pravu priliku za Partizan u drugom delu igre. Odmah zatim sledi i munjeviti napad domaćih, srećom Fofana ne uspeva da kazni crno-bele.

Minut kasnije novi opasan napad Partizana, Sadik i Asano, ali Japanac zamalo kasni.

Savo Milošević je potom uspeo da ''ukrade'' još malo vremena uvođenjem Ožegovića umesto Sadika, a do isteka nadoknade nije bilo veće opasnosti po gol Partizana, koji je ipak uspeo da prođe dalje.

- Yeni Malatyaspor  -  FK Partizan Резултати Уживо
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aris nadoknadio 0:3, pa ispao " Molde stiže u Humsku!

Izvor: B92, 15.Avg.2019

Fudbaleri Partizana igraće sa norveškim Moldeom u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope...Norveški tim je uz dosta sreće izbacio grčki Aris sa ukupnih 4:3, iako je u revanšu ispustio tri gola prednosti sa svog terena...Činilo da će meč u Solunu predstavljati samo formalnost nakon 3:0 u Skandinaviji....

Nastavak na B92...

Drama u Solunu, Partizan dobio poslednju prepreku pred Ligu Evrope! (video)

Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2019

"Crno-beli" će morati da budu oprezni...Fudbaleri Moldea uspeli su da se plasiraju u plejof Lige Evrope pošto su večeras eliminisali Aris u Solunu...Nakon pobede od 3:0, mnogi su mislili da će Norvežani lako završiti posao u Grčkoj, međutim nije sve išlo po planu...Već nakon prvih 45 minuta...

Nastavak na Sportske.net...

PARTIZAN SAZNAO IME NAREDNOG RIVALA: Molde posle poraza u plej-ofu

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2019, 01:14

Prva utakmica između Partizana i Moldea igraće se 22. avgusta u Beogradu, dok će crno-beli putovati na revanš sedam dana kasnije Fudbaleri Partizana plasirali su se plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, a tamo će se sastati sa Moldeom, koji je eliminisao Aris. Poput beogradskih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.