Kikinda – grad džudoa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda – grad džudoa

Više od 500 džudista iz preko 40 klubova iz Srbije i još 10 zemalja, gosti su Kikinde i Džudo kluba “Partizan”. Naime, tokom ovog vikenda u kikindskom Sportskom centru “Jezero” organizovan je 36. Međunarodni džudo kup za mlađe uzrasne kategorije, kao i Memorijal “Dragan Ciganović Ciga”, koji se po 11. put organizuje u spomen na džudo legendu Kikinde i Srbije.

Džudo-vikend u Kikindi okupio je rekordan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broj učesnika, što samo potvrđuje činjenicu da je grad na severu Banata istisnki prepoznat kao grad džudoa.

“Za nas je ovo istinski praznik plemenite borilačke veštine i potvrda da je Kikinda grad sporta. Možemo biti zadovoljni organizacijom turnira na kojem smo ugostili prijatelje, džudiste iz čiutave Evrope. Već od ponedeljka, 22. aprila, organizujemo i 15. Međunarodni trening kamp, koji će okupiti oko 300 džudista svih uzrasnih kategorija", naglasio je Svetislav Vukmirica iz Džudo kluba “Partizan”, organizatora takmičenja.

Međunarodni džudo- kup i Memorijal “Dragan Ciganović Ciga”, još jedna su izuzetna prilika za promociju Kikinde i Džudo kluba “Partizan”, kao i za popularizaciju džudo sporta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.