Izvor: Piplmetar.rs, 09.Jul.2023, 08:31

Kerkez pohvalio igrača Čuke: Prošao je sve selekcije Partizana, znali smo da ima kvalitet kad smo ga dovodili

Zadovoljan je trener Brđana bio i partijom mladog Luke Subotića

Foto: FK Čukarički/Instagram


Iako je Čukarički zabeležio svoj prvi poraz na pripremama u Sloveniji, trener ovog tima Dušan Kerkez nije odavao utisak zabrinutog čoveka zbog rezultata 2:1 u korist mađarskog MTK.
Verovatno i zbog toga što je dobio nešto jasniju sliku kada su u pitanju njegovi igrači, odnosno na koga može da se osloni, kao i igra u formaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << 3-5-2.
Ova utakmica je pokazala da ekipa ima kvalitet da igra u takvoj postavci na terenu. Hteli smo da probamo neke stvari. Nedostajali su golovi za pozitivan rezultat. Imali smo nekoliko šansi u kojima je trebalo da bolje reagujemo. Ovo su ipak pripreme, igrači su umorni. Generalno sam zadovoljan partijom, pogotovo što je dosta mladih igrača dobilo šansu da igra i to je pokazatelj da imaju kvalitet i da će ukoliko nastave dobro da rade biti budućnost Čukaričkog. Rezultat u ovom momentu nije primara, jeste važan, ali to nije glavna stvar već neke stvari koje smo videli u igri i koje smo tražili od igrača. Imamo vremena da radimo još i popravimo neke stvari.
Stiče se utisak da je, kada je u pitanju pomenuta formacija, falio samo završni pas i više šansi da sve bude perfektno.
Tu već ima malo i do svežine tokom priprema, u ovom delu jednostavno nije čista glava usled umora, da bi u svakoj situaciji mogao da se odigra završni pas kako bi trebalo. To me ne brine, važno je da smo videli neke dobre stvari. Naravno, sada sledi analiza kako bi smo videli šta je ono što bi trebalo da popravimo.
Foto: FK Čukarički


Osvrnuo se i na mladog Luku Subotića koji je bio verovatno najbolji na terenu kada je u pitanju Čuka.
Kada smo odlučili da ga dovedemo znali smo da ima kvalitet i nismo ga doveli samo da popuni broj ili zbog toga što je mlad igrač. Prošao je sve selekcije Partizana, sigurno će dobiti šansu i verujem odigrati dosta utakmica.
Razloge za primljene golove video je u umoru.
Kada tokom priprema izostane koncentracije to može da se poveže sa umorom i napornim treninzima. Ovo je naša treća nedelja i na kraju utakmica gde je najveći napor. To se videlo kod prvog gola MTK, dešavaju se takve situacije i ne možemo da zamerimo nikome. Verujem da naš sunarodnik Antonov nije uradio to jer je hteo, već je verovatno želeo da uputi centaršut. Bolje je kada se ovakve stvari dese tokom priprema, da bismo mogli da ih analiziramo i popravimo – rekao je Kerkez koji se osvrnuo i na sjajne centaršuteve koje je Antonov imao na utakmici:
Antonov ima iskustvo, osvojio je Svetsko prvenstvo sa Orlićima i igrač je koji ima kvalitetnu levu nogu. Nekada, koliko god spremite prekide dosta zavisi od protivnika i ne možete da odbranite. Mislim da smo protiv MTK dosta dobro delovali prilikom prekida jer smo imali dosta mladih igrača na terenu koji su igrali jedan na jedan u fazi odbrane. Falilo je malo odgovornosti i bezobrazluka u situacijima u kojima je moglo da ih bude, ali ponavljam da prilikom prekida zavisi dosta i od protivnika.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.