Kecman: Moramo kvalitetnije ako hoćemo da odbranimo trofej

Izvor: Studio B, 20.Apr.2011, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kecman: Moramo kvalitetnije ako hoćemo da odbranimo trofej

Košarkaš Partizana Dušan Kecman rekao je da crno-beli u četvrtak u finalu regionalnog takmičenja protiv Olimpije moraju da odigraju mnogo kvalitetnije i borbenije nego u polufinalu ako žele da odbrane trofej.

"Finale igraju dve ekipe od kojih su to svi očekivali. Dobro se poznajemo i verujem da će meč biti odličan. Olimpija je ove sezone igrala odlično u regionalnoj ligi, ali i u Evropi. Nadam se da ćemo biti mnogo bolji i kocentrisaniji, jer samo tako možemo do trofeja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rekao je Kecman na konferenciji za novinare u Ljubljani.

Trener crno-belih Vlade Jovanović podsetio je da Partizan ove sezone u sastavu nema mnogo igrača sa iskustvom u osvajanju trofeja. "Imamo neke igrače sa dosta osvojenih trofeja u karijeri, ali veći deo tima nema to iskustvo koje je dragoceno. Mi sada učimo igrajući važne utakmice", naveo je on.

Finalni duel završnog turnira u Ljubljani biće treći ovosezonski duel dva tima u regionalnom takmičenju. "Ove godine imamo skor 1:1, a obe utakmice bile jako dobre. Radi se o dva različita koncepta igre, mi forsiramo visoke igrače, a Olimpija igra široko sa jakom spoljnom linijom", kazao je Jovanović.

Trener Olimpije Jure Zdovc rekao je da je ekipa ne oseća pritisak, iako igra kod kuće, a ovaj trofej nije osvojila od 2002. godine. "Siguran sam da će finale biti dobro. U takvim utakmicama se pamti samo pobednik. Već sam rekao da je naš cilj da budemo prvi i daćemo sve za pobedu. Ne osećam pritisak zbog domaćeg terena, ali ne znam kako će reagovati neki od naših igrača", istakao je Zdovc.

Partizan i Olimpija do sada se nisu sastajali u finalu, ali su igrali u polufinalu završnog turnira 2008, kada je takođe u Ljubljani, slavio beogradski tim. "Sutra igramo protiv tima koji je već četiri puta zaredom osvajao ovo takmičenju. imaju iskusne igrače, igraju vrlo brzo i agresivno. igramo kod kuće i od prvog minuta moramo da pokažemo da trofej želimo više od Partizana", zaključio je igrač Olimpije Vlademir Boisa.

Direktor lige Roman Lisac rekao je da je u prodaji ostalo još 2.500 karata za finalnu utakmicu, a najjeftinije koštaju 12 evra. Finalna utakmica završnog turnira regionalne košarkaške lige Olimpija-Partizan igra se sutra od 20.45 u ljubljanskoj hali Stožice.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.