Kapiten zahteva titulu

Izvor: Politika, 16.Jul.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapiten zahteva titulu

Fudbaleri Partizana na startu Superlige dočekuju Metalac (20 č)

Tri dana posle otvaranja sezone na evropskoj sceni, fudbaleri Partizana na svom stadionu startuju i u srpskoj Superligi. Pred večerašnji (20 č) susret sa povratnikom u elitni rang, Metalcem iz Gornjeg Milanovca, trener Zoran Milinković je napomenuo da takmičenje nije ni počelo, ali da su neki sebe već proglasili za prvaka.

– Gospodo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prvenstvo bi trebalo da se odigra. Ne bih da moje izjave budu u centru pažnje, ali u Partizanu se nikada nije tako pričalo.

O ambicijama svog kluba Milinković je rekao:

– Veliki motiv su navijači, a tu je i želja kapitena Ilića da imamo najviše titula. On podiže adrenalin, borićemo se i zbog njega, žestoko...

O šansama:

– Znamo koliko smo teško osvojili titulu prošle sezone, kada smo se opekli u kupu protiv Čukaričkog. Potrebne su dobre igre u kontinuitetu. Videćemo šta će doneti novi sistem takmičenja. Možda je malo nelogično da se pred plej-of deljenjem bodova smanjuje prednost vodećeg, ali hajde, ako je to dobro za gledaoce. Bez obzira na to što je odmor skraćen i povećan broj utakmica, dobro je to što ćemo pre doći do forme.

Strateg „crno-belih” je ostavio mogućnost da danas izvede isti tim kao protiv Dile, sa izuzetkom Ninkovića, koji nema pravo igranja zbog crvenog kartona u poslednjem kolu prošlog prvenstva. Van kombinacija zbog povreda i dalje su Fabrisio i Bandalovski.

– Važno je da startujemo kako želimo. Metalac će biti tvrd orah za mnoge u Superligi.

O „zatvorenoj” igri suparnika, kakva je bila ona šampiona Gruzije, Milinković je govorio blaže nego nakon pobede u prvom duelu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (1:0).

– Svaka ekipa ima pravo da se organizuje kako misli da je potrebno protiv Partizana. Svima je teško da igraju protiv „bunkera”, a na nama je da nađemo rešenje. Protiv Dile smo pokazali da imamo ideje i kada protivnik misli samo na odbranu gola.

Cene ulaznica su 200 (jug) i 400 dinara (zapad i istok).

Danas žreb trećeg kola u kvalifikacijama za LŠ

Partizan će danas saznati ime potencijalnog rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U žrebu u Nionu (12 č) biće 20 ekipa, a srpski prvak nije među deset nosilaca. Mogući protivnici su mu Bazel, Salcburg, Viktorija Plzen (počinju takmičenje od treće runde) i pobednici sedam parova drugog kola Trenčin–Steaua (prvi duel 0:2), Seltik–Stjarnan (2:0), Apoel–Vardar (0:0), Bate–Dandalik (2:1), Ludogorec–Milsami (0:1), Dinamo Zagreb – Fola (1:1), Maribor–Astana (1:0). U prepodnevnim časovima trebalo bi da se spisak mogućih rivala „prepolovi”, a u Partizanu očekuju da će Uefa, u skladu sa njenom praksom od 2002. godine, razdvojiti „crno-bele” i Dinamo. Revanši drugog kola su u utorak i sredu, a treće startuje 28. jula.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.