Kapiten brani Partizanovu čast

Izvor: MVP.rs, 10.Dec.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapiten brani Partizanovu čast

Partizan je odigrao poslednji evropski meč pred svojom publikom u ovoj sezoni.

Nastup srpskog šampiona u ovogodišnjem Evrokupu na najbolji način oslikava sve probleme koji su ga snašli na početku sezone. Ekipa je na dva kola pre kraja ostala bez šansi za plasman dalje, a uprkos svim problemima skor 1-7 je izgledao jako loše pored imena evropskog giganta. Stoga je meč protiv Crvenog oktobra u okviru devetog kola >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << imao veliki značaj u smislu pokazivanja karaktera kod igrača koji je trebalo da pokažu da je Partizan NIS i pored svih problema tim sa velikom reputacijom u Evropi. Ovaj put momci su odradili odličan posao i savladali su legiju stranaca iz Volgograda rezultatom 84-70.

Obe ekipe su ušle relativno sporo po pitanju ritma u utakmicu i dugo su se tražili u organizaciji napada. Već na početku se videlo da ruski tim forsira izolacijsku košarku svojih Amerikanaca, a Partizan je odgovarao spuštanjem lopte na niski post i kontrolom skoka. Ulazak Aleksandra Pavlovića u igru je označio u prvu pravu prednost za srpski tim, jer je iskusni bek kombinacijom snage i brzine lako rešavao odbranu svojih rivala u kontakt igri.

Partizanovih plus sedam iz prve četvrtine je brzo istopljeno kada su Rendi Kalpeper i Deandre Ligins vezali nekoliko uspešnih šuteva, a domaćin je bio očajan van linije 6.75 metara. Već tada su mnogi u "Pioniru" pomislili da srpskom timu sledi pad kao u nekoliko prethodnih utakmica u okviru Evrokupa. Crveni oktobar je otišao na poluvreme sa pola koša prednosti i velikim samopouzdanjem pred nastavak. Međutim, u Partizanovoj igri se tada "ukazao" oporavljeni kapiten Dragan Milosavljević.

Nakon 23 minuta efektivne košarke Partizan je i dalje bio bez pogotka za tri poena, a onda je Milosavljević u kratkom roku pogodio čak tri trojke i tako Partizanu doneo prvi put dvocifrenu prednost. Ta serija je delovala pozitivno po crno-bele, koji su dodatno podigli agresivnost u odbrani i skoku, a prilično neorganizovani ruski tim je pod takvim presingom brzo počeo da pada. Izabranici Duška Vujoševića su delovali sve sigurnije, Milosavljević je iskoristio "vrelu ruku" i pogodio još dve trojke, pa je demoralisani protivnik bio bez šanse.

Do samog kraja ruski tim se ispucavao u želji za brzim povratkom, a Partizan je rutinski sačuvao pobedu kojom je popravio do sada jako loš utisak na evropskoj sceni.

Milosavljević je sa 17 poena povukao svoj tim ka pobedi, a pratili su ga Pavlović sa 14 i Nikola Milutinov sa 11 poena. Uz to, vredi pomenuti frapantnu dominaciju Partizana u skoku (42-23) koja je bila veliki hendikep za tim Dirka Bauermana. Crvenom oktobru ovaj poraz nije previše bitan po pitanju samog plasmana u LAST 32 fazu, ali imali su veliki motiv u borbi za drugo mesto na tabeli. U poraženom timu najefikasniji je bio Kalpeper sa 14 poena.

 

Partizan NIS - Crveni oktobar 84-70 (23-16, 18-26, 25-14, 18-14)

Partizan NIS: Pavlović 14, Tepić 8 (7as), Marinković 7, Dalo 2, Milutinov 11 (9sk), Milosavljević 17 (5/6 za tri), Mačvan 10 (12sk), Gagić 9, Andrić 4, Milutinović, Bezbradica 2, Bogdanović

Crveni oktobar: Zamanski, Komisarov 8, Zavorujev 5, Katbert, Trevis 9 (7sk), Koršakov, Ligins 12, Ponkrašov 9, Kalpeper 14, Liholitov 7, Kazin 5

(foto: KK Partizan NIS)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.