Kalendar košarkaša  Reala lomi noge

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 14:04

"Kalendar košarkaša Reala lomi noge"

Košarkaši Real Madrida u sredu od 21 sat dočekuju Partizan u odlučujućem petom meču plej-ofa Evrolige.

"Kraljevski klub" uspeo je da izbori izjednačenje u seriji, posle dva izgubljena meča u svom Vizink centru.

Dva brejka u Beogradu odmogućila su im da seriju vrate u Madrid i da pred svojim navijačima pokušaju da overe kartu za Kaunas, a španski AS ističe da majstorica za plasman F4 dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u veoma gustom rasporedu za tim Ćus Matea.

"Real Madrid ovih dana živi u stanju gorko-slatke sreće. Blankosi s su uspeli da izbore majstoricu u četvrtfinalu Evrolig, nakon što su u paklenoj Štark areni u Beogradu vezai dva trijumfa protiv Partizana. Pobedonosna ekspedicija u Srbiji je završena povredom Gabrijela Deka, zbog koje će Argentinac propustiti peti meč u Vizink centru", počinje teks španskog AS-a.

Pre okršaja sa beogradskim crno-belima, Madriđani su se "zagrajeli" protiv Unikahe u ACB ligi, kada su u nedelju slavili

102:90.

Mateo je tada odmarao ključne igrače, a suspenodovani Geršon Jabusele nosio je "kraljevski klub" do trijumfa u domaćem prvenstvu.

"Utakmica protiv Unikahee bila je još jedna u gustom rasporedu Madriđama poslednjih nedelja, a ovakav raspored za Real završiće se se četiri utakmice za osam dana. Ako računamo dve u Beogradu prošle nedelje, odigraće šest utakmica za 13 dana. Skoro jedna na svaka dva dana", navodi se u tekstu ovog španskog lista.

"Posle Unikahe i Partizana, izabranici Ćusa Matea će nastaviti da gomilaju minute i kilometre. U petak, 12. maja od 21:00, 48 sati nakon susreta sa timom Željka Obradovića, putuju u Valensiju na 32. meč ACB lige. A nepunih 48 sati posle utakmice u La Fonteti, u nedelju, 14. maja u 13.30, na redu je Gran Kanarija", dodaje se.

AS napominje da bi se ubitačni kalendar za Real Madrid mogao da nastavi 19. maja, ako izbore plsaman na završni tunir u Kaunasu, gde bi ih u polufinalu čekala Barselona.

"Potom sledi i borba za završnicu španske lige i borba za prednost domaćeg terena. Real trenutno ima skor 25-6 na trećem mestu, iza lidera Barselone i Baskonije. Sa ove pozicije, u hipotetičkom polufinalu sa Baskonijom i finalu sa Barsom, Real ne bi imao prednost domaćeg terena. Ako to žele, osim što čekaju da njihova dva rivala posrnu (međusobno se igraju pretposlednjeg dana, u nedelju, 14. maja u 18.30), moraju da idu na pobedu u svakoj od preostalih utakmica. Nemaju mesta za odmor. U najmanju ruku, pobeda protiv Unikahe im obezbeđuje treće mesto, koje je moglo da bude u opasnosti da su izgubili od Andalužana", zaključuje se u teksu AS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.