Kalčomerkato: Ostojić je novi fenomen Partizana

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2013, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalčomerkato: "Ostojić je novi fenomen Partizana"

Uticajni italijanski sajt "Kalčomerkato” objavio je dva članka u kojima na sva usta hvali Miloša Ostojića i Ivana Ivanova, koji su tek u završnici polusezone počeli da igraju u paru, a već sad su na radaru mnogih klubova.

Nova zvezda crno-belih - Miloš Ostojić

 

Partizanov napad je najefikasniji u Jelen Super ligi (45 golova), čak 13 različitih strelaca je pronašlo put do protivničkih mreža, ali se poslednjih dana množe pohvale na račun >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odbrane crno–belh.

Preciznije, na njena dva štopera, visoko ocenjena u inostranim medijima.

Prepoznatljivi po "katanaću“, Italijani su tamošnjoj javnosti predstavili Miloša Ostojića (21) i Ivana Ivanova (24) kao oslonce poslednje linije lidera tabele (12 primljenih golova na 15 susreta) predviđajući im karijere u vrhunskim klubovima, mnogo jačim ligama od srpske.

Pod vinjetom "novi talenti” uticajni sajt "Kalčomerkato” objavio je dva članka u kojima na sva usta hvali potencijal fudbalera koji su tek u završnici prethodnog prvenstva počeli da igraju u paru, a već sad su na radaru mnogih klubova. 

Kako bi izbliza upoznali karakteristike Ostojića i Ivanova, urednici sajta "Kalčomerkato” u pomoć su pozvali Maura Mirka Masonija, bivšeg tehničkog direktora Fođe, trenutno zaposlenog u jednoj švajcarskoj menadžerskoj agenciji.

 

"Ostojiću je 21 godina, visok je 184 centimetra, igra na poziciji štopera i po tome kako koristi noge može bez problema da se meri sa igračima sredine terena, što mu omogućava iznošenje lopte daleko od svog gola", podsetio je Masoni da je bivši kapiten Teleoptika karijeru počeo kao zadnji vezni, to mu je omogućilo sjajan pregled igre i smirenost u delikatnim situacijama.

Ostojića je Avram Grant prošle zime najpre priključio pripremama prvog tima, potom vratio na usavršavanje klupskoj filijali, da bi ga sredinom aprila pozvao u pomoć i od tad je standardni član poslednje četvorke.

 

"Miloš malo greši, a ukoliko poboljša igru bez lopte i izbegne da komplikuje stvari može da postane vrhunski fudbaler. Poseduje sjajnu brzinu, nesvojstvenu igračima odbrane, a to je veoma pozitivan detalj, imajući u vidu njegovu visinu. Ugovor sa Partizanom traje mu je do juna 2015. godine", dodao je Masoni, a "Kalčomerkato” u naslovu piše da je "Ostojić novi fenomen Partizanovog tima”.

Ako se zna da su na sličan način italijanskoj javnosti godinama unazad predstavljani Stevan Jovetić, Adem Ljajić, Stefan Savić, Matija Nastasić, Lazar Marković, Nikola Ninković i Marko Šćepović, ne bi bilo iznenađenje ukoliko Miloš Ostojić, posle gomile komplimenata, bude pod jakom pratnjom klubova iz Serija A.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.