Kakve bombardere ima Partizan! Stojanović i Drašović ostavili Split u neverici

Izvor: MozzartSport.com, 11.Nov.2016, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakve bombardere ima Partizan! Stojanović i Drašović ostavili Split u neverici

Neverovatna pobeda Partizana i još neverovatnija partija Ognjena Stojanovića

Vaterpolisti Partizana su zabeležili i treću pobedu u regionalnoj Jadraanskoj ligi. Prvu u gostima. Crno-beli vaterpolisti su slavili 13:12 na gostovanju Jadranu u Splitu, posle pravog trilera i fenomenalnog meča u kojem je Ognjen Stojanović pružio igru za pamćenje.

Partizan je trećom pobedom u isto toliko mečeva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ostao jedini tim uz Jug koji ima stopostotan učinak na startu sezone. Dubrovčani su prvi jer imaju utakmicu više. Iako fenjeraš, Jadran je pružio žestok otpor i čak mogao i da pobedi. Četiri poraza iz četiri meča nisu prava slika Splićana koji ne igraju loše, ali gube u egal završnicama...

Apsolutni heroj Partizanove pobede i trilera na splitskom bazenu je bio bombarder Ognjen Stojanović. Ovaj 20-godišnji šuter je postigao čak pet od 12 golova gostiju. Od koji su većina bili pravi projektili koje ni dva golmana ne bi odbranila.

Celo prvo poluvreme je bilo rezultatska klackalica. Partizan je imao vođstvo na startu, potom je Jadran vodio (2:1, 3:2, 4:3), a crno-beli jurili prednost domaćina i stizali do izjednačenja. Kada je Radojević postigao spektakularan gol za 5:5, a potom Drašović doneo drugo vođstvo na meču (6:5), Partizan je krenuo ka pobedi. Beograđani su na kraju treće četvrtine imali 8:7, ali su očajno počeli poslednji kavrtal i primili tri gola zaredom.

Pet minuta pre kraja, Partizan je bio na rubu poraza, a onda se raspucao Stojanović. Partizan je vezao tri gola, od čega su dva bila delo nezaustavljivog Stojanovića. Ali, usledio je preokret Jjadrana posle neopreznosti u odbrani Partizana i Splićani su poveli 12:11 tri minuta pre kraja. Dobožanov je odbranom vratio creno-bele u život, potom je Drašović izjednačio, pa Dobožanov upisao još jednu odbranu.

Partizan je dobio igrača više 25 sekundi pre kraja, a Ognjen Stojanović novom majstorijom doneo srpskom prvaku vođstvo vredno pobede. Dobožanov je zaustavio poslednji napad Splićana i Partizan se sa tri boda vraća iz Dalmacije.

Pored šestostrukog strelca Stojanovića, sjajan je bio i 19-godišnji Radomir Drašović koji je dao četiri gola. Toholj je dao dva, a Radojević i Lukić po jedan gol.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.