Kakva uvertira za Partizan - Videoton! Crno-beli omladinci osvojili pehar u Mađarskoj!

Izvor: Sportske.net, 08.Avg.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakva uvertira za Partizan - Videoton! Crno-beli omladinci osvojili pehar u Mađarskoj!

Možda ovo bude motiv više i njihovim starijim kolegama pred dvomeč sa Videotonom u borbi za plasman u Ligu Evrope.

Omladinska ekipa Partizana, predvođena trenerom Žarkom Lazetićem, trijumfalno se vratila iz Budimpešte, gde je osvojila veoma jak turnir ''Honved kup''.

Učestvovalo je ukupno šest ekipa, podeljenih u dve grupe. Partizan je bio u grupi sa Akademijom Puškaš i danskim Alborgom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dok su se u drugoj grupi takmičili mađarski Honved, Makabi Petah Tikva iz Izraela i engleski VBA.

Protiv Akademije Puškaš crno-beli su odigrali nerešeno, 1:1, strelac je bio Svetozar Marković, koga smo tokom leta gledali i u pripremnim utakmicama prvog tima Partizana.

Potom je usledio veoma ubedljiv trijumf nad Alborgom od 5:1 (Ilić 2, Kokir, Šehović i Nović), za prvo mesto u grupi i plasman u finale.

A u finalu - Makabi Petah Tikva, ekipa čije ime izaziva neprijatna sećanja svim navijačima Partizana.

Ipak, ovoga puta Partizanove nove nade ostavile su bolji utisak, uz trijumf rezultatom 2:0, golovima Markovića u 34. i Kokira u 53. minutu meča.

Tom pobedom Partizan je osvojio Honved Kup, a Svetozar Marković je osvojio trofej za najboljeg strelca turnira sa dva pogotka, koliko su postigli i Kokir i Ilić, ali je Marković imao manju minutažu, zbog čega je dobio prednost u ovom izboru.

Takođe, Partizan se može pohvaliti i najboljm golmanom Popovićem.

Partizan je igrao u sledećem sastavu: Popović, Vujić, Šehović, Marković, Vlalukin, Pantazis, Milosavljević, Kokir, Janković, Ilić, Nović,



Igrali su još: Đerlek, Nikolić, Gajić, Antonijević, Šehapi i Zekaj.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.